Τρίτη 03.08.2021
More

  Επίκεντρο οι εργαζόμενοι του επισιτισμού και οι μουσικοί

  Την Παρασκευή η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

  Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν το Σωματείο των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και το Σωματείου των Μουσικών, την Παρασκευή στις 12, στην πλατεία απευθύνει το ΕΚΙ και η εκπρόσωπός του Χριστίνα Τουλκιαρίδου.

  Η κα Τουλκιαρίδου άσκησε κριτική σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής πολιτικής. Αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα της υγείας αλλά και στις εργασιακές σχέσεις που ανατρέπονται ενώ στάθηκε στην άρνηση της πολιτείας να καλύψει και να ικανοποιήσει τα αυτονόητα αιτήματα για δημόσια υγεία και παιδεία.

  «Απολύει αντί να προσλάβει μόνιμα γιατρούς, νοσηλευτές, και το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Αρνείται να επιτάξει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα υγείας και αφήνει τους ιδιώτες να κάνουν χρυσές δουλειές, παζαρεύοντας την υγεία μας και τις ζωές μας. Τα συνεχόμενα lockdown και οι παλινωδίες για το άνοιγμα και κλείσιμο των δραστηριοτήτων, αναδεικνύουν τα αδιέξοδα του συστήματος που ιεραρχεί τα κέρδη των επιχειρήσεων απέναντι στις ζωές μας. Η κυβέρνηση απογειώνει ξανά την ατομική ευθύνη, και με τα self test μας καλεί να κάνουμε αυτοδιάγνωση και ιχνηλάτηση, την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο» τονίζει για να συνεχίσει, «την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους ένα χρόνο τώρα ζουν με επιδόματα ψίχουλα, στη φτώχεια και την ανέχεια και με μπόλικη ατομική ευθύνη για την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση με πυξίδα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων πανηγυρίζει για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Πανηγυρίζει για το νέο super μνημόνιο που θα πληρώσει ξανά ο λαός, με νέα σκληρά, βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων που διεκδικούν το άνοιγμα των κλάδων και την ασφαλή επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ