Σάββατο 25.09.2021
More

  Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Παράταση σε δράση για πτηνοτροφικές εκτροφές

  Επιστολή του προέδρου Δ. Δημητρίου προς τους αρμόδιους υπουργούς

  Την παράταση της ημερομηνίας ένταξης δράσης «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016» ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προέδρου του Δ. Δημητρίου προς τους αρμόδιους υπουργούς.

  Όπως επισημαίνεται στην επιστολή:

  «Την 30η Ιουλίου 2021 εκπνέει η προθεσμία του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, για όσους επιθυμούν να καταθέσουν φάκελο ένταξης στην δράση «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και ειδικότερα ένταξη της επιλέξιμης δαπάνης «Πτηνοτροφία κρεατοπαραγωγής συμβατικής εκτροφής».

  Θεωρούμε ότι θα ήταν εύλογο με δεδομένο ότι το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος σχεδιάζεται για  το 2022, να δοθεί μια εύλογη παράταση όχι μόνο για το υψηλό ενδιαφέρον ένταξης που παρουσιάζει αλλά και για τους παρακάτω  λόγους.

  Αναλυτικά:

  • Yψηλός  φόρτος εργασίας των μελετητικών γραφείων/οικονομολόγων /συμβούλων επιχειρήσεων,  οι οποίοι στη παρούσα φάση διεκπεραιώνουν πλήθος φακέλων για τα προγράμματα Τουρισμού, Εστίασης, Δικηγόρων, Παιδότοπων και άλλων ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν  εργασίες κατάθεσης φακέλων για λογαριασμό επενδυτών σε προγράμματα που εκκρεμούν.
  • Μη δυνατότητα απασχόλησης με τη συγκεκριμένη δράση των φοροτεχνικών/λογιστικών γραφείων λόγω όγκου εργασίας με φορολογικές δηλώσεις, διευθετήσεις θεμάτων εργαζομένων επιχειρήσεων και άλλων λογιστικών εργασιών των πελατών τους.
  • Μη έγκαιρη λήψη εγγράφων των ενδιαφερομένων λόγω των παρατεταμένων lockdown, αναστολών επιχειρήσεων και εργαζομένων αλλά και τηλεργασίας των υπηρεσιών του δημοσίου.
  • Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε μεσούντος του καλοκαιριού, με το σύνολο των εργαζομένων επιχειρήσεων και συνεργατών να υλοποιούν τις καλοκαιρινές τους άδειες.

  Τέλος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σας ότι, η συγκεκριμένη δράση αφορά κυρίως την ελληνική περιφέρεια η οποία χρειάζεται την στήριξη σας και θεωρούμε ότι από την συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να επωφεληθεί στο ακέραιο».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ