Πέμπτη 08.12.2022
More

  Επιστολή για τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας

  Στην επιστολή της δημοτικής αρχής προτείνεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

  Αποδέκτη το τοπικό συμβούλιο Καλαμιάς  είχε η επιστολή που έστειλε ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου να προχωρήσει το Τοπικό  Συμβούλιο σε συνεδρίαση για την χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας στη θέση Λιβάδια Καλαμιάς. Επισημαίνεται ότι η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου θα έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα, είτε θετική είτε αρνητική, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει σε απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

  Έτσι στην επιστολή της δημοτικής αρχής, που υπογράφει ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, προτείνεται για πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου. Επίσης, προβλέπεται να προηγηθεί αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων από τους Μελετητές που είναι εξειδικευμένοι σε θέματα Επιχειρηματικών Πάρκων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας σε προγενέστερη συνάντηση για ενημέρωση – συζήτηση και επίλυση τυχόν προβληματισμών και ανησυχιών που υπάρχουν, ώστε το Τοπικό Συμβούλιο να έχει στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία και να τοποθετηθεί με επιχειρήματα, δικαιολογώντας με συγκεκριμένα στοιχεία την απόφασή του.

  Όπως είναι γνωστό, το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα για ολόκληρο το νομό Άρτας, αποτελεί  διαχρονικό αίτημα της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας και αν χωροθετηθεί σωστά τότε οι ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης είναι δεδομένες.

  Για αυτούς τους λόγους άλλωστε η δημοτική αρχή εγκρίνει το πόρισμα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο η δημοτική έκταση στα «Λιβάδια» Καλαμιάς είναι η καταλληλότερη για χωροθέτηση, αφού συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία κριτηρίων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ