Πέμπτη 13.06.2024
More

  «Επιστροφή» για τις βάρκες με τις κόκκινες σημαίες 

  Το ΚΚΕ καλεί σε μία συμβολική αναπαράσταση της σκηνής από τους «Κυνηγούς» του Θόδωρου Αγγελόπουλου τιμώντας τον κορυφαίο σκηνοθέτη 

  Ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες ακόμη και εκείνων, που δεν αγάπησαν τις ταινίες και την σκηνοθετική προσέγγιση του Θοδ. Αγγελόπουλου, έχει μείνει η σκηνή, με τις βάρκες και τις κόκκινες σημαίες στη λίμνη Παμβώτιδα, από την ταινία «Κυνηγοί».

  Δέκα χρόνια από το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, επιχειρεί σήμερα Τρίτη να κάνει την αναπαράσταση της σκηνής αυτής, σε μία ένδειξη μνήμης και τιμής στον κορυφαίο έλληνα σκηνοθέτη, στη λίμνη όπου γυρίστηκε η σκηνή.

  Τα Ιωάννινα άλλωστε και το Ζαγόρι αποτέλεσαν αγαπημένα σημεία γυρισμάτων για πολλές από τις κορυφαίες ταινίες του Θοδ. Αγγελόπουλου, όπως οι «Κυνηγοί», η «Αναπαράσταση», ο «Θίασος», ο «Μεγαλέξαντρος», ο «Μελισσοκόμος», το «Τοπίο στην Ομίχλη».

  Η Έρη Κόντου από την Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της σκηνής αυτής, να βρεθούν την Τρίτη στις 15.30 στην πλ. Μαβίλη. Όπως είπε, πρόκειται για την υλοποίηση μία ιδέας και της προσωπικής συμβολής του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ