Δευτέρα 02.08.2021
More

  Επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης

  Την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων ζητά με επιστολή στα αρμόδια υπουργεία το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

  Με επιστολή στα υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών το Επιμελητήριο Ιωαννίνων τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανεκκινήσουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

  Όπως αναφέρει η επιστολή:

  «Αξιότιμοι κ. κ Υπουργοί,

  Επανερχόμαστε εκ νέου δυστυχώς πάλι για ένα κλάδο της επιχειρηματικότητας ο οποίος όχι μόνο βάλλεται και πλήττεται οικονομικά αλλά μέχρι αυτή την ώρα συμπληρώνει εφτά(7) μήνες σε αναστολή λειτουργίας.

  Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει από μέρους σας καμία ενημέρωση για την πιθανή ημερομηνία ανοίγματος τους.

  Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης θα πρέπει να αντιληφτείτε ότι δεν κατέχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν κατ’ οίκον(σε καθεστώς μαύρης εργασίας και παραοικονομίας) αλλά ούτε και επιχειρήσεις εποχικές, είναι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν νόμιμα και  όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθεσίες του Ελληνικού κράτους.

  Όλο αυτό το διάστημα και παρότι οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα μαθήματα τους και στις σχολικές αίθουσες, με τήρηση προφανώς όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δεν  μπορούν ταυτόχρονα να λάβουν την εκπαίδευση και τη βοήθεια  που επιθυμούν από τα ιδιωτικά κέντρα-φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης  για λόγους που πλέον είναι ακατανόητοι.

  Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την επιστολή μας η οποία αποτελεί προϊόν αιτήματος τους, για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων τους, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες που θα σας βαραίνουν από τα αδιέξοδα τα οποία τους οδηγείτε μήνες τώρα δεν θα είναι μόνο μεγάλες αλλά και βαρύτατες.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ