Πέμπτη 09.12.2021
More

  Επιβεβλημένη η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

  Στο θέμα της «έγκρισης αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιωαννιτών» τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα η Τατιάνα Καλογιάννη.

  «Είναι αποδεκτό από όλους ότι τα, σε ισχύ, πολεοδομικά και χωροταξικά σχέδια του Δήμου (Σταυρακίου, Ολυμπιάδας, Κάτω Μαρμάρων, Περάματος, ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου) χρήζουν επικαιροποίησης και άμεσης αναθεώρησης, καθώς έχουν θεσμοθετηθεί νέα πλαίσια και νέες κατευθύνσεις (εθνικό χωροταξικό, ειδικό τουρισμού, νόμος Καλλικράτης, κλπ) αλλά και νέα δεδομένα λόγω της οικιστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

  Η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) είναι επιβεβλημένη για να υπάρξει ένας ενιαίος χωροταξικός, πολεοδομικός, μεταφορικός και περιβαλλοντικός σύγχρονος σχεδιασμός με ταχεία εκπόνηση και έγκριση του, για όλη την εδαφική έκταση του Δήμου. Η ολοκλήρωση, άλλωστε, του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου Δήμου Ιωαννιτών, αποτέλεσε για την παράταξή μας ένα από τα καίρια σημεία του προγραμματικού της λόγου», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023».

  Η παράταξη ενέκρινε την υποβολή αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιωαννιτών, επισημαίνοντας όμως και δύο ζητήματα

  «Να υπάρξει στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς, ώστε να συνδιαμορφωθεί ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας του Δήμου μας, που θα ικανοποιεί τις αρχές του 2050 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), την κλιματική ουδετερότητα, τις βιώσιμες μεταφορές, το μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και τη βιώσιμη και αυτοτροφοδοτούμενη οικονομία, με σεβασμό στον συνδημότη και στο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και με τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

  – Να υπάρξει στενή συνεργασία και με τις όμορες Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης, για να αποφευχθούν, τυχόν μελλοντικές, ασυμβατότητες στις χρήσεις».

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ