Δευτέρα 18.10.2021
More

  Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν

  Συνάντηση με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Ανάρ Χουσεΐνοβ, πραγματοποίησε ο Γιώργος Στύλιος.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του κ. Πρέσβη.

  Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρχικά αναφέρθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και αλφαβητισμού, καθώς και μικρό ποσοστό ανεργίας που παρουσιάζει το Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία έτη. Στη συνέχεια, με την ιδιότητα του επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA), συζήτησε με τον κ. Πρέσβη τους τρόπους με τους οποίους τα δύο κράτη θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε θέματα ασφάλειας.

  Ο κ. Στύλιος, ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επικεντρώθηκε σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, και στη δυνατότητα σπουδών στο Αζερμπαϊτζάν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπακού.

  Επίσης, ως μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν της Βουλής, επισήμανε τις προοπτικές συνεργασίας και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας και του εμπορίου.

  Με τη σειρά του, ο κ. Πρέσβης, εκδήλωσε ενδιαφέρον για να επισκεφτεί την ευρύτερη περιοχή της Άρτας και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες. Οι κ. Στύλιος και Χουσεΐνοβ συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία και να συνεργαστούν για τη διερεύνηση ενδυνάμωσης των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ