Τετάρτη 12.05.2021
More

  Έρχεται η ενίσχυση με τα 45 εκατ. της Περιφέρειας

  Εντός του Απριλίου η πληρωμή των δικαιούχων, με ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως και 15.000 ευρώ

  Μπορεί σε ένα μήνα από σήμερα να μην εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, αλλά το Πάσχα, ο μποναμάς όμως θα έρθει για τις δικαιούχες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενισχύονται από το πρόγραμμα στήριξης της περιφέρειας Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκ. ευρώ.

  Η περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια του περιφ. συμβουλίου ο Αλ. Καχριμάνης να ανακοινώσει το σαββατοκύριακο ή το αργότερο την Τετάρτη 7 Απριλίου τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των δικαιούχων επιχειρήσεων, που έχουν θετική αξιολόγηση.

  Το ακόμη πιο σημαντικό όμως, είναι, ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχοντας προνοήσει μέσω της διακήρυξης από τη Διαχειριστική της Αρχή, θα προχωρήσει άμεσα, εντός του Απριλίου στην πληρωμή των δικαιούχων, με ποσά που κυμαίνονται από 2.000 έως και 15.000 ευρώ.

  Πρόκειται, όπως ανέφερε στην ενημέρωση προς το Σώμα, για τη μοναδική Περιφέρεια της χώρας, που υλοποιεί το πρόγραμμα με τον συγκεκριμένο τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης πληρωμής της ενίσχυσης στους δικαιούχους, χωρίς αναμονή για το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων.

  Έχουν υποβληθεί 8500 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 4500 έχουν αξιολογηθεί θετικά. Έχουν υποβάλει ενστάσεις περίπου 500 επιχειρήσεις, οι οποίες ίσως ενταχθούν στην πορεία, χωρίς όμως η πορεία των δικών τους ενστάσεων να επηρεάζει την πληρωμή των υπολοίπων.

  Αν παρόλα αυτά, οι ενστάσεις γίνουν αποδεκτές και οι επιχειρήσεις αυτές ενταχθούν επίσης στο πρόγραμμα, τότε θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση με ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου

  «Είμαστε η πρώτη και μοναδική περιφέρεια της χώρας που υλοποιεί το πρόγραμμα με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε την εξέταση των ενστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ