Πέμπτη 15.04.2021
More

  Έρχεται πιο κοντά το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας

  Το νερό στο αυλάκι μπαίνει για τη δημιουργία του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας στα Γιάννενα

  Με απόφασή του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρά στη δωρεάν παραχώρηση στην Περιφέρεια Ηπείρου της χρήσης έκτασης των ακινήτων της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά, του χώρου που βρίσκεται δίπλα στη Γαλακτοκομική Σχολή.

  Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε προχωρήσει με την κατάθεση αιτήματος για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων της πρώην Γεωργικής Σχολής στο Κατσικά, με σκοπό τη δημιουργία Πάρκου Καινοτομίας Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Μεταποιητικού Τομέα υπό τον τίτλο «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας».

  Ο στόχος είναι στο πάρκο να αναπτυχθούν κέντρα έρευνας για τον πρωτογενή τομέα, συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής καθώς και εκθετήριο αγροτικών προϊόντων που θα έχουν την ταυτότητα της Ηπείρου.

  Με την απόφαση εγκρίνεται η δωρεάν παραχώρηση στην Περιφέρεια της χρήσης δύο ακινήτων συνολικού εμβαδού 951.647,57τμ, ενώ η διάρκεια της παραχώρησης χρήσης ορίζεται σε 25 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο τα δέκα χρόνια.

  Το θέμα είχε συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Ιούνιο όπου είχαν γίνει αναφορές σε ερευνητικά κέντρα για τα αρωματικά φυτά ή τη γενετική βελτίωση ντόπιων φυλών ζώων κ.α ενώ σύντομα αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα προγράμματα και τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο χώρο.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ