Τετάρτη 12.08.2020
More

  Ετοιμάζεται λίφτινγκ στο Δημαρχείο

  Η κρίση του κορωνοϊού έχει μεταθέσει χρονικά σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές υποθέσεις. Παρόλα αυτά στο Δημαρχείο σχεδιάζουν να προχωρήσει η ανακαίνιση του δημαρχιακού μεγάρου.

  Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την εργολαβία για την αισθητική ανανέωση του κτηρίου, για ένα φρεσκάρισμα ουσιαστικά που ποτέ δεν έγινε. Η διοίκηση Μπέγκα υποστήριξε ότι το έργο δεν εκτελέστηκε λόγω προβλημάτων του ανάδοχου.

  Ωστόσο, πληροφορίες του epirusonline αναφέρουν πως υπήρξε παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων προς την προηγούμενη δημοτική αρχή με το σκεπτικό ότι δεν είχε υποβληθεί κάποια μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου.

  Έτσι, τη δεδομένη χρονική στιγμή και στο ίδιο πλαίσιο η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την παρέμβαση στο δημαρχιακό μέγαρο με παρέμβαση πιθανότατα τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο από το εργοτάξιο.

  Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δημαρχιακού μεγάρου που “κρύφτηκαν” στο παρελθόν από επιμέρους παρεμβάσεις ανανέωσης των επιχρισμάτων.

  Ουσιαστικά, η νέα μορφή του κτηρίου θα προσιδιάζει στα αρχικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά ώστε να αναδειχθεί η πλαστικότητα της αρχιτεκτονικής πρότασης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έκτακτο συμβούλιο άμυνας στο Πεντάγωνο

  Από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας, στο Πεντάγωνο.

  Θετική στον κορωνοϊό, γυναίκα στα Ιωάννινα

  Ένα θετικό κρούσμα στα Γιάννενα ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 196 κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

  Προγραμματική για τα Νηπιαγωγεία στο παλιό Χατζηκώστα

  Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την ανέγερση των σχολικών μονάδων στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

  Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

  Η προσπάθεια της ελληνικής Green Cola να γίνει παγκόσμια

  Η Green Cola βρίσκεται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων λιανικής στη Νέα Αγγλία και την Πολιτεία του Τέξας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.