Παρασκευή 14.05.2021
More

  Ετοιμάζεται λίφτινγκ στο Δημαρχείο

  Η κρίση του κορωνοϊού έχει μεταθέσει χρονικά σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές υποθέσεις. Παρόλα αυτά στο Δημαρχείο σχεδιάζουν να προχωρήσει η ανακαίνιση του δημαρχιακού μεγάρου.

  Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την εργολαβία για την αισθητική ανανέωση του κτηρίου, για ένα φρεσκάρισμα ουσιαστικά που ποτέ δεν έγινε. Η διοίκηση Μπέγκα υποστήριξε ότι το έργο δεν εκτελέστηκε λόγω προβλημάτων του ανάδοχου.

  Ωστόσο, πληροφορίες του epirusonline αναφέρουν πως υπήρξε παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων προς την προηγούμενη δημοτική αρχή με το σκεπτικό ότι δεν είχε υποβληθεί κάποια μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου.

  Έτσι, τη δεδομένη χρονική στιγμή και στο ίδιο πλαίσιο η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την παρέμβαση στο δημαρχιακό μέγαρο με παρέμβαση πιθανότατα τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο από το εργοτάξιο.

  Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δημαρχιακού μεγάρου που “κρύφτηκαν” στο παρελθόν από επιμέρους παρεμβάσεις ανανέωσης των επιχρισμάτων.

  Ουσιαστικά, η νέα μορφή του κτηρίου θα προσιδιάζει στα αρχικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά ώστε να αναδειχθεί η πλαστικότητα της αρχιτεκτονικής πρότασης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ