Πέμπτη 29.10.2020
More

  Έτοιμος να καλύψει ελλείψεις ο Δήμος

  Τη συνολική καταγραφή και τις τυχόν ανάγκες που προκύπτουν, ώστε να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό, περιμένει από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης ο δήμος Ιωαννιτών.

  Ο λόγος για τις ελλείψεις σε τεχνικές υποδομές και δυνατότητες χρήσης του διαδικτύου από οικογένειες στην περιοχή, με συνέπεια τα παιδιά τους, μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μη μπορούν να λάβουν μέρος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τα μαθήματα τηλεδιδασκαλίας.

  Όπως είχε αναφέρει την Παρασκευή ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης, έχουν διατυπωθεί σχετικά αιτήματα κυρίως στον ορεινό όγκο της Άρτας και στον δήμο Πάργας, λόγω του πρόσφατου σεισμού, ενώ σε επίπεδο Ιωαννίνων, όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Γ. Αϊβατίδης μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης δεν έχουν υποβάλλει κάποιο σχετικό αίτημα. Αν αυτό υποβληθεί, είπε ο κ. Αϊβατίδης, ο δήμος Ιωαννιτών θα το εξετάσει, ώστε να δει τις υπάρχουσες δυνατότητες για επίλυση του ζητήματος όσο γίνεται γρηγορότερα.

  «Προφανώς, η λύση που θα εξεταστεί, είναι αυτή που έχει εφαρμοστεί και σε άλλους δήμους, με τη χορήγηση του εξοπλισμού με κάποιο χρησιδάνειο, με την υποχρέωση της επιστροφής του δηλαδή, όταν αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Προς το παρόν όμως, οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης δε μας έχουν ενημερώσει σχετικά», ανέφερε.

  Αίτημα από Συλλόγους Γονέων

  Πριν στεγνώσει το μελάνι όμως, για τις δηλώσεις του κ. Αϊβατίδη, 16 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία της πόλης με κοινή τους επιστολή ζητούν από τον δήμο Ιωαννιτών να παρέμβει ώστε να ενισχύσει άμεσα τις οικογένειες που δε διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα τηλεδιδασκαλίας.

  Στην επιστολή δε γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά σε αριθμούς μαθητών, αλλά γενικότερα, τονίζεται, ότι ένας σημαντικός αριθμός μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών αδυνατεί να έχει πρόσβαση, επειδή δε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

  «Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να στερούνται το θεμελιώδες και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση για όλους.

  Ζητούμε ο δήμος Ιωαννιτών να κάνει το απαραίτητο διάβημα στο ΥΠΑΙΘ ώστε να ληφθεί πρόνοια για την πρόσβαση των παραπάνω μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να καταστεί δυνατή η καθολική συμπερίληψη και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά», καταλήγει η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων – Κηδεμόνων των σχολείων:

  1ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, 3ο Δ.Σ. Μαρμάρων, 8ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, 9ο Δ.Σ. Ιωαννίνων (Διαπολιτισμικό), 27ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 9ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Περάματος, 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, ΓΕΛ Ανατολής, 1ο ΕΠΑΛ.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  1.211 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο-12 θάνατοι

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Η συνθήκη του lockdown στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Με το θέμα της πανδημίας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη μέσω τηλεδιάσκεψης στο δήμο Ιωαννιτών

  Πώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα σε κλειστούς χώρους (παραδείγματα)

  Η χρήση μάσκας και ο καλός αερισμός του χώρου βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

  Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

  Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο «μέτωπο» του κορωνοϊού

  Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα -Αύριο η ανακοίνωση νέων μέτρων

  Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.