Σάββατο 08.05.2021
More

  Φοιτητές θέλουν να μείνουν στην Εστία

  Αποφασισμένοι να μείνουν στα δωμάτια στα οποία διαμένουν δηλώνουν οι φοιτητές της φοιτητικής εστίας στη Δομπόλη, που αντιδρούν στο οριζόντιο μέτρο που ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία για την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών.

  Η απόφαση αυτή ελήφθη την Κυριακή και κοινοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και προβλέπει την υποχρεωτική αποχώρηση των οικοτρόφων στις εστίες και την επιστροφή στα σπίτια τους.

  Ωστόσο ο Σύλλογος Οικοτρόφων της φοιτητικής εστίας στη Δομπόλη ενημερώνει ότι ένας αριθμός 45 περίπου φοιτητών που διαμένουν στα Γιάννενα αδυνατούν να αποχωρήσουν, γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, για λόγους προστασίας της υγείας των οικογενειών τους, αλλά και επειδή πολλοί από αυτούς εργάζονται και καλούνται να διακόψουν την εργασία τους.

  Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικοτρόφων, να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους, τους αφήνει ξεκρέμαστους και πολλοί από αυτούς θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν άστεγοι, εάν δεν ληφθεί μέριμνα τουλάχιστον για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ