Σάββατο 27.11.2021
More

  Φωνές διαμαρτυρίας στον δήμαρχο για τα μέσα ατομικής προστασίας

  Απέκλεισαν την είσοδο του δημαρχείου εργαζόμενοι-μέλη του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων

  Να τους δοθούν όλα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία αναφορικά με τα μέτρα προσωπικής προστασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ιωαννιτών, που το πρωί της Πέμπτης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και απέκλεισαν την κεντρική πύλη.

  Λίγη ώρα πριν εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση επιχείρησαν να μπουν στο δημαρχείο και να συναντηθούν με τον δήμαρχο, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές και κλειδωμένες.

  Ακολούθησαν φωνές και διαμαρτυρίες με αποδέκτη τον δήμαρχο, ζητώντας παράλληλα να τον συναντήσουν. Τελικά, παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι, ενώ αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πρωινή σύσκεψη των εργαζομένων στο Εργοτάξιο.

  Η πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, Τίνα Ζέκα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να δοθούν στους εργαζόμενους όλα όσα ορίζει ο νόμος ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως χαρακτηριστικά είπε, «προχώρησε σε μια σειρά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αποτελούσαν διακαή πόθο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σκοπός και στόχος τους ήταν να τσακίσουν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν απομείνει στους εργαζόμενους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

  Η κα Ζέκα επικεντρώθηκε στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που  ακόμα δεν έχουν δοθεί τόσο στο Δήμο Ιωαννιτών, το μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Ιωαννίνων με την αιτιολογία ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. «Είναι απαραίτητα για όλους τους εργαζόμενους, αναγκαία για την προστασία τους. Είναι στολές, ειδικά υποδήματα αντιολισθητικά και πολλά άλλα που προβλέπονται και που θα έπρεπε να τα έχουν ήδη οι εργαζόμενοι» κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις οποίες και θα κορυφώσουν με την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίησης στις 10 του μήνα.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ