Τετάρτη 25.05.2022
More

  «Χρειάζεται συνεργασία και κοινή δράση για την Παμβώτιδα»

  Ο αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας για τη λίμνη

  Σε προτεραιότητα είναι η προστασία και η ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα. Η λίμνη είναι συνδεδεμένη με την πόλη και η πόλη με την λίμνη. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να γίνουν πολλά για προστατευτεί τόσο η λίμνη όσο και το περιβάλλον γύρω από αυτήν.

  Ο κ. Βλέτσας υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με άλλους φορείς πολλές δράσεις για την προστασία του λιμναίου οικοσυστήματος ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών που με την δράση τους συμβάλλουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια. «Ομάδες πολιτών κάνουν περιπολίες και πολλές φορές έχουν εντοπίσει παραβάτες και έχουν κινηθεί όλοι οι φορείς. Ουσιαστικά, έχει αναπτυχθεί -και αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία, περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους και όλοι λειτουργούν ανάλογα ενημερώνοντας απευθείας και τις αρχές», είπε ο αντιδήμαρχος.

  Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την Λίμνη Παμβώτιδα, ο κ. Βλέτσας κρίνει ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί ώστε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό συνδυασμού ανάδειξης και προστασίας της λίμνης.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ