Τρίτη 20.04.2021
More

  Φοβούνται εικόνες Δεκαπενταύγουστου, τα Χριστούγεννα στα σύνορα

  Συναγερμός στα σύνορα

  Το ενδεχόμενο να βρεθούν οι αρχές της χώρας, με μία κατάσταση παρόμοια με αυτή του Δεκαπενταύγουστου και τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό και γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο η έξοδος αρχικά προς την Αλβανία και η είσοδος των ίδιων ατόμων στην Ελλάδα.

  Ήδη, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση της εξόδου προς τη γειτονική Αλβανία, με 560 άτομα να περνούν τα σύνορα την Παρασκευή, με προορισμό την Αλβανία. Κανείς δε μπορεί να τους απαγορεύσει την έξοδο, αφού δηλώνουν ως χώρα καταγωγής την γειτονική χώρα, αλλά ούτε κα την επιστροφή τους στην Ελλάδα, η οποία δηλώνεται ως τόπος διαμονής. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, πλησιάζοντας τις ημέρες των εορτών και το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξει μαζική επιστροφή, όπως έγινε το καλοκαίρι, όπου 15.000 πολίτες, ομογενείς και αλβανοί, περίμεναν δύο και τρεις ημέρες για να περάσουν τα σύνορα, όπως και τελικά έγινε.

  Ήδη διατυπώνεται έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο αυτό και πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει ήδη τεθεί το ζήτημα υπόψιν όχι μόνο της Πολιτικής Προστασίας αλλά και των δύο υπουργείων Εξωτερικών της χώρας, ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε απαγορευτική ταξιδιωτική οδηγία.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ