Παρασκευή 26.04.2024
More

    Γευσιγνωσία σε επτά πιάτα με τοπικά υλικά

    Με τη γευσιγνωσία επτά συνολικά πιάτων βασισμένων σε πρώτες ύλες από την τοπική αιγοπροβατοτροφία ολοκληρώθηκε η συνάντηση διακρατικού έργου.

    Με τη γευσιγνωσία επτά συνολικά πιάτων βασισμένων σε πρώτες ύλες από την τοπική αιγοπροβατοτροφία, όπως κρέας, γαλακτοκομικά και τυροκομικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης μία ακόμη συνάντηση των εταίρων του έργου με τον διακριτικό τίτλο MeDInno στο Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 που αποτέλεσε συνέχεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Γιάννενα, Παραμυθιά, Πρέβεζα και Άρτα.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που παίρνουν μέρος στο έργο από την περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που αναφέρθηκε στη σημασία και την προτεραιότητα που έχει δώσει η περιφερειακή αρχή για την ενίσχυση δράσεων και πρωτοβουλιών, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

    Σκοπός του έργου είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος των δύο περιοχών και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, στην αναβάθμιση των διαδικασιών τους και στη βελτίωση της εξωστρέφειάς τους.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ