Κυριακή 28.05.2023
More

  Γιάννενα- Νέα Εποχή: Έτοιμοι για την πρόκληση της επόμενης πενταετίας

  H πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» μετά την διεύρυνσή της, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

  Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο αφιερωμένο στον Μωυσή Ελισάφ και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

  Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Άρης Μπαρτζώκας ο οποίος αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας το 2019, ως αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου. Σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή ήταν ανέφελε και τριάμισι χρόνια μετά οι δύο παρατάξεις συμπορεύονται. «Οι διαδικασίες για την συμπόρευση αυτή είχαν ξεκινήσει πριν από ενάμισι χρόνο.. Όταν η συνεργασία είναι ανέφελε η συνέχισή της είναι ηθική υποχρέωση» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

  Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, κατέθεσε τους βασικούς άξονες για την επόμενη πενταετία και εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Μωυσή Ελισάφ που ως βασικό χαρακτηριστικό έχει την αγάπη για την πόλη.

  «Είμαστε εδώ όχι για να ζητήσουμε μια νέα ευκαιρία, αλλά τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε» τόνισε.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία και την συμπόρευση με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε η μοναδική παράταξη, η οποία διεύρυνε τις δυνάμεις της και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας έμπρακτα την διάθεσή μας για συνεργασίες. Βρισκόμαστε  σήμερα εδώ ως ενιαία και πιο μεγάλη παράταξη δηλώνοντας έτοιμοι για την πρόκληση της επόμενης πενταετίας».

  Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, με έντονη αυτοκριτική, αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες που ανέκυψαν με βασικότερες την απουσία πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πανδημία με τα περιοριστικά μέτρα που την συνόδευσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην απώλεια του Μωυσή Ελισάφ.

  «Δεν αναφέρθηκα στις τεράστιες αυτές δυσκολίες για να δικαιολογήσω κανέναν από εμάς.  Η αυτοκριτική μας ήταν και είναι έντονη  συνεχής και συνειδητή.

  Διότι είναι αλήθεια ότι δεν τα καταφέραμε όλα.

  Γνωρίζω ότι στην καθημερινότητα του πολίτη υπάρχουν προβλήματα και οι υπηρεσίες μας πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στους ρυθμούς που θα επιθυμούσαμε. Για όλα αυτά αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και απολογούμαστε. Περιμένουμε να αναλάβουν και την δική τους ευθύνη όσοι σήμερα μας  κατηγορούν, αφού αρνήθηκαν να συναινέσουν σε ορισμένες τομές που επιχείρησε η δημοτική μας αρχή με αποτέλεσμα αυτές να μην προχωρήσουν ή να καθυστερήσουν σημαντικά» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

  Μέσα σε αυτό, το δυσμενές περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή κατάφερε πολλά τόσο στον τομέα των έργων και των υποδομών όσο και σε άλλους κρίσιμους όπως ο κοινωνικός, ο πολιτισμός, η ΔΕΥΑΙ που εκτελεί ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεις, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί.

  Ειδική αναφορά έκανε στην ένταξη των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, την απόδοση στην πόλη του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου και την μετατροπή του σε σύγχρονο διοικητικό κέντρο και την απόφαση της κυβέρνησης όπως αποτυπώθηκε στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού στα Γιάννινα να αποδοθεί στο Δήμο το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

  «Η αυτοδιοίκηση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι ο χώρος στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες ανθρώπων οι οποίο εκκινούν μεν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά  τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους και η διάθεση για προσφορά.

  Θέλουμε με τους πολίτες  να συνδιαμορφώσουμε το όραμα για τα Γιάννενα της εξωστρέφειας, του πολιτισμού, της ανθρωπιάς, της παιδείας, της αλληλεγγύης.

  Απαντώντας με τα έργα μας σε προβλήματα που χρόνιζαν, δημιουργώντας νέες υποδομές, μπορούμε να κάνουμε στοχευμένα τα επόμενα βήματα.

  Μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και θα το πράξουμε, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους και θα το κάνουμε.

  Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι χρόνια δημιουργίας.

  Για τα εξωστρεφή Γιάννενα, τα σύγχρονα, τα ευρωπαϊκά Γιάννενα, τα Γιάννενα που θα ανακτήσουν τον ιστορικό τους ρόλο και θα αποτελούν κόμβο στη Βαλκανική» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

  Οι στόχοι που έθεσε για την επόμενη πενταετία επιγραμματικά είναι:

  -να γίνουν τα Γιάννενα μία ευρωπαική πόλη

  -να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων

  -να ολοκληρωθεί η βιώσιμη κινητικότητα

  -να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η πολιτιστική μας κληρονομιά και την πολυπολιτισμική μας ταυτότητα

  -να εμβαθύνει η κοινωνική μας πολιτική

  -να ενισχυθούν οι δομές για τα νήπια και τα παιδιά.

  Κι ακόμη

  – Η στηριξη των  ευπαθών ομάδων του πληθυσμού .

  – Η εκσυγχρονισμός και η ασφάλεια  των υποδομών του Δημου και των σχολικών συγκροτημάτων .

  – Η προστασία της Δημοτικής περιουσίας έναντι αυτών που την καταπατούν και την βανδαλίζουν.

  -Η οριστική ρύθμιση της καθημερινής ζωής της πόλης  και  των κοινοχρήστων  χώρων με σεβασμό  πρώτα  στους δημότες στους οποίους ανήκουν  αλλά και   στην επιχειρηματικότητα

  -Ο ριζικός εκσυγχρονισμός των δομών του Δήμου με νέο συγχρονο Οργανισμό εσωτερικής Υπηρεσίας, απελευθέρωση της υπηρεσίας  και δημιουργία 346  νέων θέσεων εργασίας.

  «Αφήνω για το τέλος, αλλά είναι κυρίαρχο, την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της λίμνης, όπως και της παραλίμνιας ζώνης. Ο Δήμος μας έχει σχεδιάσει σειρά έργων στην υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει. Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση αυτή είναι η ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος, κάτι που ζητούμε επίμονα και θα ζητήσουμε και από τη νέα κυβέρνηση» τόνισε ο Δήμαρχος στην ομιλία του.

  «Σήμερα είναι η αρχή ενός νέου κύκλου της ζωής της Νέας Εποχής.

  Και είμαστε όλοι εδώ

  Πιο ώριμοι, με την συμμετοχή νέων δυνάμεων

  Επιλέγοντας την αλήθεια.

  Χωρίς κομματικές, θρησκευτικές και εθνικές ταυτότητες.

  Με συνέπεια και συνέχεια.

  Με πίστη στους νέους.

  Με ελπίδα για τον τόπο μας.

  Και ΝΑΙ με εμμονή για τα Γιάννενα

  Για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής» κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στους οποίους ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά σημειώνοντας ότι η αυτοδιοίκηση ενώνει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ