Σάββατο 03.06.2023
More

  Δύο εκδηλώσεις για την καφέ αρκούδα

  Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ διοργανώνουν δύο ανοιχτές για το κοινό συναντήσεις συζήτησης και ενημέρωσης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, για την καφέ αρκούδα.

  Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Άνω Πεδινών και στις 11 Μαΐου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων.

  Πιο συγκεκριμένα: Την πρώτη μέρα, 10 Μαΐου και ώρα 18:00-20:15, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με την τοπική κοινωνία, με στόχο την ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στην παρουσία της καφέ αρκούδας στην περιοχή, σε τρόπους βελτίωσης της συνύπαρξης του ανθρώπου με την αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και στην συμβολή του προγράμματος προς αυτό το σκοπό, στις Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (Ε.Μ.Α.Δ.Δ.), στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και στο νέο στρατηγικό σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Πρόγραμμα Leader/CLLD 2023 – 2027). Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Καλλιστώ, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και το Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας-Πύλης Α.Ε.

  Τη δεύτερη μέρα, 11 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνεδρίαση της “Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας”, στην οποία έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή της Βόρειας Πίνδου. Η Πλατφόρμα συγκροτείται από εκπροσώπους διαφορετικών ενδιαφερόμενων μερών και των κοινωνικών εταίρων (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία, Περιφέρεια, Δήμοι, παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα,  Σύλλογοι/Συνεταιρισμοί παραγωγών, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Επιμελητήρια, κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ