Τρίτη 28.06.2022
More

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-Εγρήγορση για την πορεία της πανδημίας

  Ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Νικόπουλος ρωτήθηκε για την αντοχή του δημόσιου συστήματος που δέχεται πίεση

  Ύφεση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εμφανίζει ο ρυθμός της πανδημίας στην χώρα ενώ την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών από 5-12 ετών και παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

  Ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Νικόπουλος ρωτήθηκε για την αντοχή του δημόσιου συστήματος που δέχεται πίεση με τους υγειονομικούς να μην μπορούν να σταματήσουν ούτε ημέρα καθώς υπάρχει σε ισχύ η αναστολή των αδειών. Η πίεση ειδικά στις ΜΕΘ COVID των δυο νοσοκομείων είναι υπαρκτή ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στις ΜΕΛ των δυο νοσοκομείων.

  Την ίδια ώρα όπως αναφέρει ο κ. Νικόπουλος συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες είτε με την πρώτη είτε με την επαναληπτική δόση.

  Προτεραιότητα, όπως επισημαίνει ο κ. Νικόπουλος είναι ο εμβολιασμός των πολιτών με την πρώτη δόση, ιδίως εκείνων που ανήκουν στην ευάλωτη ηλικιακή ομάδα 60 χρόνων και άνω. «Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο θα μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος βαριάς λοίμωξης Covid-19 και συνεπώς ο κίνδυνος νοσηλείας ή και θανάτου» τονίζει μεταξύ άλλων επιμένοντας ότι το μεγάλο όπλο της επιστήμης είναι το εμβόλιο το οποίο δίνεται σε όλους.

  Μετά την ανακοίνωση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες από 60 ετών και πάνω και τη μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στη δεύτερη και στην τρίτη δόση από τους έξι στους τρεις μήνες, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση τόσο για την τρίτη όσο και για την πρώτη δόση.  Την Παρασκευή είχε ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών και κλείστηκαν πάνω από 28.000 ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία

  Ο κ. Νικόπουλος ερωτηθείς για τις «ΜΕΘ VIP» ξεκαθάρισε ότι «όποιος γνωρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και την λειτουργία του, γνωρίζει ότι αυτές οι δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

  Τέλος, ο κ. Νικόπουλος ξεκαθάρισε ότι όλες «οι ζωές έχουν σημασία» ενώ υπογράμμισε ότι εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο να κρατηθούν άδειες κλίνες ΜΕΘ.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ