Δευτέρα 21.06.2021
More

  Γιατροί των νοσοκομείων στη διενέργεια των τεστ

  «Στις δύσκολες καταστάσεις βοηθάμε όλοι» απάντα ο Καχριμάνης 

  Οι ΚΟΜΥ επέστρεψαν στα νοσοκομεία,αλλά η ύπαρξή τους απαιτεί προσωπικό των ίδιων των ιδρυμάτων, προκειμένου να διενεργούνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι.

  Τα νοσοκομεία καλούνται τις ανάγκες για τη διενέργεια των rapid tests και αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των γιατρών. Το θέμα έθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

  ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας, με την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Κιτσανού να διαβάζει την ανακοίνωση.

  Η κα Κιτσανού διάβασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ορίζονται ποιοι γιατροί θα διενεργούν τα rapid tests από Δευτέρα έως Παρασκευή στο ΠΓΝΙ. «Σε λίγο οι γιατροί θα καθαρίζουν και το νοσοκομείο» είπε για να της απαντήσει ο περιφερειάρχης ότι «σε έκτακτες περιπτώσεις βοηθάμε όλοι. Δεν λουφάρει κανείς» είπε και στάθηκε στο γεγονός ότι μόνο στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

  Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης απάντησε και στο ερώτημα που τέθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, αναφορικά με τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων από την πανδημία.

  Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με τις φορολογικές ενημερότητες αλλά και τον ΕΦΚΑ, σημειώνοντας ότι όσοι έχουν καταθέσει τα έγγραφα και δεν υπάρχουν ελλείψεις σύντομα θα λάβουν και το χρηματικό ποσό στις επόμενες ημέρες. Να υπενθυμίσουμε ότι θα δοθούν περί των 44 εκ. ευρώ σε 4000 δικαιούχους, σύμφωνα με τη δήλωση του περιφερειάρχη.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ