Πέμπτη 25.07.2024
More

  Γρ. Γκίκας- Καλεί σε παραίτηση τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

  Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρ. Γκίκα ζητά την παραίτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου

  Η παράταξη «για μια ακόμη φορά, αναγκάζεται, να καταγγείλει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος συνεχίζει τις θεσμικές εκτροπές, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Επιμελητηρίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

  Όπως επισημαίνει:

  «Ο κ. Δημητρίου στις 7/2/2022 απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και την ΚΕΕ, στηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΕ, κ. Χατζηθεοδοσίου, και κάνοντας λόγο για «εξωθεσμικούς και εξωεπιμελητηριακούς παράγοντες που επιχειρούν να ανατρέψουν τον κ. Χατζηεθεοδοσίου». Ο κ. Δημητρίου δεν ενημέρωσε την Διοικητική Επιτροπή για να αποστείλει μια προσωπική επιστολή, ενώ σε ερώτηση που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» για τους εξωθεσμικούς παράγοντες που ανέφερε στην επιστολή αυτή, δεν απάντησε ποτέ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

  Επίσης, αναφέρεται σε ευθύνες του κ. Δημητρίου «στη διαδικασία που ακολούθησε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την πρόσληψη ενός δικηγόρου για το ΓΕΜΗ»,
  «Μετά και τα τελευταία θλιβερά αυτά γεγονότα, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του Επιμελητηρίου, σε μια χρονική περίοδο που οι επιχειρήσεις όλης της χώρας και φυσικά και των Ιωαννίνων στενάζουν και βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως «Ισχυρό Επιμελητήριο», ζητάμε την παραίτηση του κ. Δημητρίου, ο οποίος ξεκάθαρα πλέον δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε καν από τη δική του παράταξη, αλλά μόνο ψήφο ανοχής» αναφέρει η παράταξη.

  «Τον καλώ να παραιτηθεί για το καλό των χιλιάδων επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων» δηλώνει ο κ. Γκίκας και συμπληρώνει μεταξύ άλλων: « Ήρθε η ώρα για το καλό του θεσμού να αποχωρήσει πριν προχωρήσει και σε άλλα σοβαρότερα ατοπήματα που θα φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, έναν τόσο σοβαρό και ισχυρό θεσμό».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ