Τρίτη 25.06.2024
More

  Η 5η ΕΜΑΚ εκπαίδευσε μαθητές και εκπαιδευτικούς

  Στελέχη της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων υποδέχθηκαν την Τρίτη από κοινού το 5ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για την προγραμματισμένη ημέρα ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων (π.χ. πυρκαγιών, σεισμών) με χρήση και μέσων προσομοίωσης.

  Με τη συγκεκριμένη δράση, στους χώρους των δύο σχολικών μονάδων, έγινε ενημέρωση και θεωρητική εκπαίδευση πάνω στην αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων και παράλληλα, υπήρξε δυναμική αλληλεπίδραση επί του πρακτέου, όπου αρκετές φορές οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου «απεγκλώβισαν ως διασώστες» τους «εγκλωβισμένους» διασώστες με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευμένων σκύλων της 5ης Ε.Μ.Α.Κ.

  Ευχαριστίες του συλλόγου

  «Ευχαριστούμε ειλικρινά όλη την ομάδα της 5ης Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον διοικητή της κ. Θανάση Γκόλια που μας επισκέφθηκαν σε αυτήν την «ασυνήθιστη» για εμάς ημέρα. Η μεστή και πλήρως παιδαγωγική προσέγγισή τους  και τα όμορφα σχόλια από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος, μας οδηγούν στον προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον και άλλων τέτοιου τύπου «ημερών», για τη βέλτιστη εξοικείωση όλων μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που είναι πλέον μέρος της ζωής μας», σημειώνει η ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ