Δευτέρα 24.06.2024
More

  Τσεχία: Ατύχημα με τη μηχανή για τον πρόεδρο Πάβελ

  Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

  Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ, αφού τραυματίστηκε με τη μηχανή του, όπως, ανακοίνωσε το γραφείο του.

  Ο τραυματισμός του Τσέχου προέδρου «δεν είναι σοβαρός», αλλά απαιτεί «σύντομη παρακολούθηση», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Η τσεχική αστυνομία είπε ότι δεν διερευνά το ατύχημα επειδή συνέβη σε κλειστή πίστα αγώνων και όχι στο δρόμο.

  Ο Πετρ Πάβελ, 62 ετών, είναι γνωστός για την αγάπη του στις μοτοσικλέτες και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με μια BMW R1200 GS. Δεν είναι η πρώτη φορά η αγάπη του για τις μοτοσικλέτες τού προκαλεί προβλήματα. Πέρυσι, χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αφού εθεάθη να οδηγεί χωρίς κράνος.

  Πρώην υψηλόβαθμος στρατηγός του ΝΑΤΟ, ο κ. Πάβελ εξελέγη πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2023. Λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, οδήγησε την μοτοσικλέτα του μέχρι την πολιτεία της Βαυαρίας στη γειτονική Γερμανία. «Ο ήλιος, ο άνεμος στην πλάτη σας και η σύσφιξη των σχέσεων γειτονίας με τους Βαυαρούς φίλους σας. Γιατί να μην συνδυάσετε το ευχάριστο με το χρήσιμο», είχε γράψει τότε ο κ. Πάβελ σε ανάρτησή του στο Χ.

  Το ατύχημα της Πέμπτης είναι ο πιο πρόσφατος τραυματισμός που υπέστη ο Τσέχος ηγέτης. Τον Απρίλιο, είχε τραυματιστεί ενώ πυροβολούσε με όπλο σε πεδίο βολής. Ο πρώην στρατηγός είχε υποστεί τότε ένα μικρό τραύμα κοντά στα φρύδια του ενώ πυροβολούσε με τουφέκι, ανέφερε τότε το γραφείο του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ