Σάββατο 28.03.2020
More

  Η Αρχιτεκτονική έρχεται να αλλάξει το κέντρο της πόλης

  Προχωράνε οι εργασίες ώστε σε ένα μήνα περίπου η Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να εγκατασταθεί στην  Παπαζόγλειο Σχολή. 

  Ο πρόεδρος του Τμήματος Άγγελος Παπαγεωργίου προανήγγειλε ότι σύντομα  θα μπορεί να λειτουργεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.

  «Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο που να είναι το κτίριο έτοιμο. Τον άλλο μήνα θα μπορούμε να έχουμε φοιτητές. Οι εργασίες, ωστόσο σε αυτό το ιστορικό κτίριο,  θα συνεχιστούν καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα κτίριο αναφοράς, ένα στολίδι», σημείωσε σε δηλώσεις του για να συνεχίσει λέγοντας ότι  η λειτουργία της σχολής θα αποτελέσει στην ουσία και ένα δρόμο σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη. «Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αστικά κέντρα» τόνισε.

  Μέχρι σήμερα έχουν γίνει  μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές στο χώρο που μέχρι πρότινος στέγαζε νηπιαγωγεία, διαμορφώθηκαν τα πλαίσια για την πυρασφάλεια και έγιναν παρεμβάσεις σύμφωνα με προβλεπόμενα των αρμόδιων φορέων αφού το κτίριο είναι διατηρητέο και εκπονείται μελέτη για δικτυακή σύζευξη του Πανεπιστημίου.

  Η λειτουργία του Τμήματος στο ιστορικό κέντρο θα προσδώσει νέα χαρακτηριστικά στο κέντρο δημιουργώντας έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόλο, που θα δίνει και νέα ταυτότητα στην πόλη.

   

  Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.