Πέμπτη 04.06.2020
More

  «Η Ε.Ι.Ν.Η. να αποδοκιμάσει τις υπερβολές που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες»

  Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζει τα εξής:

  «Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν αντιδικεί με τους ιατρούς που υπηρετούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικά στα νοσοκομεία της Ηπείρου, έχοντας ήδη δημόσια αναγνωρίσει και την προσφορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Στην επίλυση αυτών έχει συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού η ίδια. Για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, καθώς δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η χρηματοδότηση δομών Υγείας (εκτός του ΕΣΠΑ), ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, χάρη στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, αρκετά χρόνια πριν προκύψει η πανδημία του κορωνοϊού.

  Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν παρεμβαίνει και ούτε είναι στις αρμοδιότητές της να εμπλακεί σε διοικητικής φύσεως θέματα που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων.

  Η χθεσινή ανακοίνωση κατέστη αναγκαία μετά από δημόσιες αναφορές που είχαν προηγηθεί την Τρίτη περί δήθεν «συγκάλυψης» κρουσμάτων της νόσου και τις ευθύνες που επιρρίπτονταν στην Περιφέρεια για θέματα που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της, σε συνδυασμό και με την παραπληροφόρηση που επιχειρούνταν σχετικά με κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί σε περιοχή της Π.Ε. Άρτας.

  Οι διακινητές αυτών των σεναρίων, ήταν αποδέκτες της προτροπής της Περιφέρειας «να στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρώτα εκείνοι που υπηρετούν σε αυτό», ώστε να μη προκαλείται ανησυχία από αστήρικτες αναφορές κλπ.

  Περιμέναμε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου- τα μέλη της οποίας ζουν εκ των έσω τις διαδικασίες για τα κρούσματα της νόσου- να υπερθεματίσουν της προτροπής της Περιφέρειας κατά όσων υπερβάλλουν διασπείροντας ανησυχία στους πολίτες.

  Με τη σκέψη αυτή, θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τον χαρακτηρισμό που κάνει η ΕΙΝΗ, ως «εμπαιγμό», λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη συνδικαλιστική όψη του ζητήματος».

   

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπίμπης

  Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο αθλητικός συντάκτης Γ. Μπίμπης

  Ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε το ΚΕΠ Plus στα Γιάννενα

  Στα Ιωάννινα γίνεται η παρουσίαση του ΚΕΠ Plus, των νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το ΚΕΠ ως υποστηρικτική δομή και για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις

  Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΕΣΥ

  Ημέρα πανελλαδικής δράσης σήμερα για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στο ΕΣΥ και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας

  Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας

  7,1 εκατ. ευρώ για τα έργα αποχέτευσης σε Ροδοτόπι και Άγ. Ιωάννη

  Ο Ιούνιος της πεζοδρόμησης στο παραλίμνιο

  Την απόφαση παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή, μέχρι το τέλος Ιουνίου υπέγραψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.