Παρασκευή 19.08.2022
More

  «Η κυβέρνηση ακολουθεί προοδευτική φορολογική πολιτική»

  Η ΓΓ Φορολογικών Εσόδων και Δημόσιας Περιουσίας Αθ. Καλύβα αποκλειστικά στο ITV

  Σε στοχευμένες φορολογικές πολιτικές που θα δίνουν κίνητρα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ώστε να λαμβάνουν και αυτοί, την προστιθέμενη αξία από τη θετική πορεία της οικονομίας και του ρυθμού ανάπτυξης, επικεντρώνεται το οικονομικό επιτελείο το επόμενο διάστημα. Αυτό ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο ITV, η ΓΓ Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του υπ. Οικονομικών Αθηνά Καλύβα, σημειώνοντας πως στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες προκλήσεις με μεγαλύτερη όλων, την πανδημία, τα δημόσια έσοδα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο την ανάπτυξη προοδευτικών πολιτικών, για τους φορολογούμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

  «Δε μας ενδιαφέρουν μόνο τα έσοδα, αλλά να συνδυάζονται αυτά, με την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών και να επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει την προστιθέμενη αξία των παρεμβάσεων και αποφάσεών μας. Ο χαρακτήρας της προοδευτικότητας δεν ανάγεται σε κυβερνήσεις ή παρατάξεις αλλά σε πολιτικές και η κυβέρνηση ασκεί προοδευτική πολιτική, με σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και με πολλά κίνητρα προς τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Σαφές μήνυμα για τη χερσαία ζώνη

  Η κα Καλύβα ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας, στην τοπική κοινωνία, λέγοντας πως το ζήτημα έχει ξεκαθαρίσει, με την απόδοση στην τοπική κοινωνία σημαντικών τμημάτων της χερσαίας ζώνης, πλην όμως απηύθυνε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την αξιοποίησή της.

  «Παραλάβαμε ένα ζήτημα που είχε κακοφορμίσει με πολλά τεχνικά προβλήματα, τα οποία έπρεπε να τακτοποιηθούν, όπως και έγινε.

  Η βούληση της κυβέρνησης είναι εκεί, με υπογραφές και το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ωστόσο, δε φτάνουν μόνο οι παραχωρήσεις, αλλά θα πρέπει αυτός που το παίρνει, να γνωρίζει και πως θα το αξιοποιήσει και να μην το διεκδικεί και τελικά να το παίρνει μόνο για ψηφοθηρικούς ή πολιτικούς λόγους. Θα πρέπει να έχει ένα έτοιμο σχέδιο για την αξιοποίησή του, ώστε να το αποδείξει με επιπλέον αξία στην τοπική κοινωνία, διαφορετικά, το μόνο που κάνουμε, είναι να λύνουμε ένα πολιτικό ζήτημα, όχι όμως προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καλύβα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ