Κυριακή 21.07.2024
More

  Η παιδική χαρά φεύγει, το πάρκο επανέρχεται

  Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των φθαρμένων και επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και ειδικά των μικρών παιδιών, από την παιδική χαρά στον Κουραμπά με την επωνυμία «Ο πορτοκαλί αρκούδος» που έπειτα από μία 10ετίας περίπου, από την έναρξη λειτουργίας της, παύει να λειτουργεί με την ίδια μορφή.

  Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν κάποιες πρόδρομες εργασίες στην παιδική χαρά, οι οποίες όμως πήραν μεγαλύτερη έκταση με τη χρήση βαρέων μηχανημάτων από το πρωί της Δευτέρας.

  Το σύνολο των εξαρτημάτων των παιδικών παιχνιδιών, έχει ήδη καθαιρεθεί και γίνονται εργασίες απομάκρυνσης και αποξήλωσης και άλλων κατασκευών, όπως και της βαριάς μεταλλικής περίφραξης.

  Σύμφωνα με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής, ο χώρος θα αποδοθεί ξανά στους πολίτες, ως ένας κοινόχρηστος χώρος που δεν θα λειτουργεί πλέον ως παιδική χαρά, αλλά ως ένα πάρκο, όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν.

  Ωστόσο, με κατανόηση των αναγκών και της γενικότερης έλλειψης παιδικών χαρών και κοινόχρηστών χώρων για παιδιά, ο δήμος θα προωθήσει μία μελέτη συνολικής ενοποίησης του πάρκου Κουραμπά με το πάρκο Λακκωμάτων, οι εργασίες στο οποίο ολοκληρώθηκαν τον περασμένο χρόνο, χωρίς να υπάρχουν πάντως οι καλύτερες εντυπώσεις από το τελικό αποτέλεσμα.

  Η παιδική χαρά στον Κουραμπά, για την οποία το ποσό που διατέθηκε για την κατασκευή της και για την πιστοποίησή της στη συνέχεια όπως και για τις αποκαταστάσεις των φθορών και βανδαλισμών που ήταν ιδιαίτερα συχνοί, ξεπερνά τις 700.000 ευρώ, δεν είχε κάνει καλό… ποδαρικό εξαρχής, καθώς ξεκίνησε με τον ακρωτηριασμό ενός δαχτύλου ενός μικρού αγοριού σε ένα παιχνίδι ελαττωματικό. Έκτοτε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από τις δημοτικές αρχές, όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο χειρότερη γινόταν η κατάσταση, με αποτέλεσα μετά την περίοδο της πανδημίας, να περιέλθει σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης με τις καταστροφές των παιχνιδιών να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

  Από τους ελάχιστους χώρους στο κέντρο

  Ο μοναδικός αύλειος χώρος σχολικού συγκροτήματος στη ΖΠΑ που είναι τεράστιος και καλύπτει πολλές από τις ανάγκες συνάθροισης και ψυχαγωγίας, στο κέντρο της πόλης, δεν είναι προσβάσιμος τις απογευματινές ώρες και όπως επισημαίνουν κάτοικοι του κέντρου, δεν υπάρχει κανείς άλλος διαθέσιμος χώρος για τα παιδιά.

  Όλη αυτή η κατάσταση και κυρίως η χαρακτηριστική καθυστέρηση των υπηρεσιών του δήμου να παρέμβουν αποτελεσματικά και αποφασιστικά, εδώ και χρόνια, ακόμη και στο επίπεδο της απομάκρυνσης των φθαρμένων και επικίνδυνων παιχνιδιών, οδήγησε δεκάδες γονείς και κηδεμόνες παιδιών που διαμένουν στο κέντρο της πόλης να συντάξουν μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο Ιωαννιτών και να συγκεντρώσουν υπογραφές, ζητώντας από τον δήμο να δώσει μία οριστική λύση.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ