Τρίτη 17.05.2022
More

  Η πανδημία…μεταφέρθηκε στα παράλια της Ηπείρου

  Έκκληση Καχριμάνη για τήρηση των μέτρων

  Την τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας σε μέρη, όπου υπάρχει συνωστισμός, ζητά ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης.

  Ο κ. Καχριμάνης παρακολουθεί και εκείνος την αυξητική πορεία των κρουσμάτων ειδικά στις παραλιακές πόλεις, όπως η Πρέβεζα, η Πάργα, αλλά και η Ηγουμενίτσα, που δέχονται δεκάδες επισκέπτες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η αυξητική πορεία των κρουσμάτων είναι πιθανόν να φέρει και τοπικά lockdown, εξέλιξη που θέλουν όλοι να αποφύγουν!

  Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη και η Μύκονος, που μπήκαν σε τοπικό lockdown, καλεί τους Ηπειρώτες «να μην ακολουθήσουμε τον …ίδιο δρόμο».

  Είναι μια περίοδος που σε μέρη τουριστικά συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα και τήρησή τους από όλους.

  Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους αριθμούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στα παράλια της Ηπείρου: «Πρέπει να προσπαθήσουμε και να κατανοήσουμε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού αναμένουν αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν. Μην πάρουμε εμείς σειρά. Είδατε τι έγινε στη Μύκονο ή στο Ηράκλειο Κρήτης…», είπε ο κ. Καχριμάνης.

  Παράλληλα, ρωτήθηκε για το πρόγραμμα εμβολιασμού, αλλά και για την πτώση του αριθμού των πολιτών που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα: «Τι να πει κάνεις…Το τι ακούμε για τα εμβόλια δεν λέγεται…Εάν δεν μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι κινδυνεύει η ζωή του, τότε, τι να του πεις; Δεν λες τίποτα», είπε ο κ. Καχριμάνης, συμπληρώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί.

  Μπαλντούμα και Μαυρολάγκαδο

  Προσωρινή κυκλοφορία με ευθύνη των διερχόμενων οδηγών

  Η αυξημένη κίνηση λόγων των καλοκαιρινών εξορμήσεων οδηγεί στην προσωρινή κυκλοφορία, με ευθύνη των διερχόμενων οδηγών δυο οδικών τμημάτων.

  Πρόκειται για την σύνδεση της Μπαλντούμας με την Εγνατία οδό στον κόμβο Ζαγορίου, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, και τον δρόμο στο Μαυρολάγκαδο που οδηγεί στα Τζουμέρκα.

  Ο περιφερειάρχης είπε η απόφαση πάρθηκε καθώς θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση:

  «Στον δρόμο Γιάννενα –Τρίκαλα το αδύναμο σημείο είναι στο κομμάτι από την γέφυρα Μπαλντούμας μέχρι τον κόμβο Ζαγορίου. Είχαμε πει προ καιρού κατά την διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ότι θα ρίξουμε εκεί το βάρος, ώστε το κομμάτι αυτό να το αναμορφώσουμε για να εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του νομού και του λεκανοπεδίου. Θα αποσυμφορήσει και την περιφερειακή οδό», για να συμπληρώσει ότι «εάν δοθεί άδεια από την Εγνατία Οδό, όπου υπάρχει και αίτημα, για κατασκευή κόμβου, θα γίνει. Αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς εξάρτηση».

  Ο δρόμος στο Μαυρολάγκαδο θα δοθεί σε προσωρινή κυκλοφορία, με ευθύνη των διερχόμενων οδηγών, από την Πέμπτη.

  Και ολίγον φωτιές

  Ο κ. Καχριμάνης έκανε αναφορά και στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή λέγοντας ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και διενεργούν συνεχείς ελέγχους σε διάφορα σημεία, ενώ επανέλαβε ότι έχει ενδείξεις για εμπρηστικές ενέργειες, αλλά όχι αποδείξεις. «Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προανακρίσεων. Αυτή είναι δουλειά της Πυροσβεστικής», κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ