Σάββατο 15.05.2021
More

  Η προσφορά αίματος είναι αναγκαία – Οι φορείς μπορούν να διοργανώσουν από κοινού αιμοδοσίες

  Έκκληση για αιμοδοσία από την προϊσταμένη αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, Ελ. Ζερβού

  Έκκληση σε οργανωμένους φορείς να διοργανώσουν αιμοδοσίες και να απευθυνθούν στις αιμοδοσίες των δυο νοσοκομείων της πόλης μας απευθύνει η προϊσταμένη της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού. Η προσφορά αίματος είναι αναγκαίο να συνεχιστεί, γιατί η μετάγγισή του είναι ένα από τα συχνότερα και σημαντικότερα θεραπευτικά μέσα για την αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων και για την διεκπεραίωση χειρουργικών, καρδιαγγειακών, ορθοπεδικών, παθολογικών, παιδιατρικών, ογκολογικών, αιματολογικών και άλλων θεραπευτικών παρεμβάσεων.

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί αιμοδότες «αποφεύγουν» τα νοσοκομεία και για το λογο αυτό οι αιμοδοσίες γίνονται και εκτός των χώρων των νοσοκομείων «Η μείωση στη συλλογή του αίματος οφείλεται στη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών, που ήταν απόρροια αφενός των επιβληθέντων περιορισμών και αφετέρου στον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών έναντι του ιού» λέει η κα. Ζερβού που ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι οι αιμοδοσίες λειτουργούν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κατόπιν ραντεβού με κύρια μέριμνα την ασφάλεια των αιμοδοτών.

  Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι υπάρχει απευθείας είσοδος στην Αιμοδοσία και δεν χρειάζεται κανείς να εισέλθει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναγνωρίζει ότι υπήρξε μείωση στις αιμοληψίες.

  Η κα. Ζερβού καταλήγοντας καλεί εκπροσώπους συλλόγων, εργασιακές ομάδες αλλά και υπόλοιπους φορείς να διοργανώσουν αιμοδοσίες προκειμένου να ανταποκριθεί ο κόσμος και να βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ