Παρασκευή 30.09.2022
More

  Προτεραιότητα η προστασία της ΠΟΠ φέτας

  Τι είπε η Μυρτώ Λύκα, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

  Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη δειγμάτων φέτας ΠΟΠ νοθευμένων με αγελαδινό γάλα που πωλούνταν σε γερμανικά σούπερ μάρκετ.

  Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία Έλληνα εκπροσώπου επιχείρησης διακίνησης φέτας στη Γερμανία και φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτή ελληνική εταιρεία με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

  Η γενική γραμματέας του κτηνοτροφικού συλλόγου Ηπείρου και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κα. Μυρτώ Λύκα ρωτήθηκε για τις ενέργειες που κάνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εκτενέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και των προϊόντων της εμπλεκόμενης εταιρείας.

  Όπως ανέφερε, στόχος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ)- η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος, είναι να προστατευτεί η φέτα ΠΟΠ προαναγγέλλοντας και άλλους ελέγχους.

  Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στην φέτα που βρέθηκε σε ράφια γερμανικών σουπερ μάρκετ ανιχνεύθηκε αγελαδινό γάλα σε ποσοστό από 50% έως 80% έναντι των προαπαιτούμενων προδιαγραφών της φέτας ΠΟΠ, δηλαδή 70% πρόβειο γάλα και 30% κατσικίσιο γάλα.

  Η κα. Λύκα ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι αφενός η προστασία της φέτας και αφετέρου η προστασία του ίδιου του κλάδου. Ξεκαθαρίζει ότι εάν ελεγχθεί η νοθεία τότε αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει και τους ίδιους τους παραγωγούς ενώ θα ανεβάσει και την τιμή του γάλακτος.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ