Σάββατο 01.04.2023
More

  Ιδιώτες ιατροί: Ζητούν απαντήσεις για εμβόλια και εμβολιαστικά κέντρα

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον εμβολιασμό ιδιωτών ιατρών

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής των ιδιωτών γιατρών που εμβολιάστηκαν στα Γιάννενα. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «ανεπάρκεια στον εμβολιαστικό σχεδιασμό» και ρίχνει την ευθύνη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

  Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οι διοικητές των περιφερειακών νοσοκομείων, ζήτησαν από τους οδοντιατρικούς συλλόγους με τη μορφή κατεπείγουσας διαδικασίας να συντάξουν λίστες οδοντιάτρων που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν».

  Η δέσμευση των υπευθύνων (εκφράστηκε μέσω διοικητών νοσοκομείων) ανέφερε άμεση έναρξη εμβολιασμών σε ιδιώτες οδοντιάτρους, αντ’ αυτού τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου ενημερώθηκαν πως ο εμβολιαστικός προγραμματισμός τους παρέκαμψε και θα τους εντάξει σε νέα λίστα.

  «Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει από τα αρμόδια όργανα (υπουργείο, ΥΠΕ κ.ο.κ.) και η ενημέρωσή μας γίνεται από τα Μ.Μ.Ε. και τα «σπασμένα τηλέφωνα» αναφέρει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπαίνει σε διαδικασία «διεκδίκησης προτεραιότητας» έναντι άλλων ειδικοτήτων.

  Πολιτική χροιά δίνει η παρέμβαση-ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων που ασκεί κριτική στον προγραμματισμό του εμβολιασμού επισημαίνοντας ότι για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να βασίζεται σε διαφανείς διαδικασίες.

  Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Γ. Στέφος, ρωτήθηκε για το θέμα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στέφος παρέμεινε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης που μεταξύ άλλων Διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: «Με ποια κριτήρια εμβολιάστηκαν όσοι δεν προβλεπόταν να εμβολιαστούν στη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος, καθώς και ποια εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στα Γιάννενα, αν θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα ηλικιωμένων συμπολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή των πολιτών που πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους, καθώς και «γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία καθορίζει με σαφήνεια την προτεραιότητα των εμβολιασμών ανά ομάδα του πληθυσμού».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ