Κυριακή 03.07.2022
More

  Ικανοποίηση αιτημάτων για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ζητούν οι εκπαιδευτικοί

  Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Μ. Μεγήρ

  Η επιστροφή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους είναι σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις προτεραιότητα.

  Τα παιδιά βρίσκονται εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα σε τηλεκπαίδευση και η ηγεσία του Υπουργείου αναμένει από τους επιστήμονες να δώσουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή στα σχολεία.

  Τα σενάρια πολλά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν αρχές Φεβρουαρίου την επιστροφή μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

  Οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημερών πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους.

  Για την επιστροφή στη  δια ζώσης εκπαίδευση ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Μάρκος Μεγήρ που επανέλαβε την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων:

  «Έχετε γίνει κοινωνοί και εσείς και εμείς ότι συνέχεια ανοίγουν τα σχολεία τα γυμνάσια και τα λύκεια και ακόμη δεν βλέπουμε τίποτα! Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν, γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία με τους τρόπους που έχουμε προτείνει, και η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ» είπε υπογραμμίζοντας ότι  «Δεν παίρνεται κανένα μέτρο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των  τμημάτων, ζητάμε να γίνονται τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ζητάμε να προαχθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και ζητάμε να καταργηθεί για την φετινή χρονιά η τράπεζα θεμάτων, γιατί ξέρετε πόσα πολλά προβλήματα έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  με την τηλεκπαίδευση. Έστω και τώρα, ζητάμε να παρθούν τα μέτρα, να αξιοποιηθούν και άλλες αίθουσες που υπάρχουν. Εάν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφαλή τρόπο» κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ