Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ικανοποιητική η πληρότητα τη γιορτινή περίοδο

  Σε ικανοποιητικά επίπεδα πληρότητας, κάτω όμως από το απόλυτο για το οποίο υπήρχαν και οι σχετικές προσδοκίες, αλλά έγιναν και οι σχετικές δηλώσεις από τα μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τη Μεγάλη Εβδομάδα, κινήθηκε τελικά η επισκεψιμότητα των ημερών του Πάσχα στους ορεινούς προορισμούς της περιοχής.

  Ζαγόρι, Τζουμέρκα, Μέτσοβο και Κόνιτσα είχαν την τιμητική τους ως πρώτες επιλογές, συνδυάζοντας εκτός από την εορτή του πατροπαράδοτου Πάσχα και με υπαίθριες δραστηριότητες, πλην όμως οι πληρότητες δεν ξεπέρασαν το 80%.

  Πιο χαμηλά κινήθηκαν οι πληρότητες στις άλλες περιοχές με το βασικό χαρακτηριστικό να είναι η επισκεψιμότητα αποδήμων και ετεροδημοτών που επέστρεψαν στα χωριά τους για τις ημέρες του Πάσχα.

  Όπως ανέφερε ο Λευτ. Ζαρκάδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική για την περίοδο που έπεσε φέτος το Πάσχα, καθώς παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, φάνηκε τελικά, ότι πολύς κόσμος επέλεξε να κινηθεί προς τους παραθαλάσσιους προορισμούς, βοηθούντος και του καλού καιρού από το Μεγ. Σάββατο και έπειτα.

  «Είμαστε ικανοποιημένοι αν και θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας για να προσθέσει πως βασική παράμετρος για να συνεχιστεί και την αμέσως προσεχή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, το καλό κλίμα, είναι να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια για την προσέλκυση μίας έστω αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

  «Δεν αρκεί από μόνο του, αλλά πρέπει να είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, καθώς θα πρέπει όσοι τυχόν φτάνουν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να επιλέγουν και κάποιον προορισμό της περιοχής και όχι να φεύγουν είτε προς;

  Τα παράλια της Ηπείρου είτε πρς την Αλβανία», ανέφερε.

  Το πλήγμα με τους Ισραηλινούς

  Η επισκεψιμότητα των ορεινών προορισμών την τελευταία δεκαετία χαρακτηρίστηκε για την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου από το μεγάλο κύμα των επισκεπτών από το Ισραήλ κάτι όμως που λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, δε μπορεί να ισχύσει με την ίδια τουλάχιστον αριθμητική ανταπόκριση. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας άρχισαν να υπάρχουν κάποιες προκρατήσεις από Ισραηλινούς, κάτι που δείχνει πως υπάρχει μία τάση επιστροφής τους στα ταξίδια και στις διακοπές, η οποία όμως αναμφίβολα μπορεί να γίνει μεγαλύτερη και να επιστρέψει στα επίπεδα προ του πολέμου, μόλις αυτός τελειώσει.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ