Παρασκευή 14.06.2024
More

  Πόλη-πρότυπο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας

  Το δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και στελέχη της δημοτικής αρχής, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

  Από τη συνάντηση δε θα έλεγε κάποιος, ότι προέκυψε κάποια είδηση πέραν ίσως της επιβεβαίωσης για την εκτίμηση που τρέφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη των Ιωαννίνων την οποία χαρακτήρισε ως μία πόλη που στα δικά του μάτια πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει μία πόλη-πρότυπο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

  Απαραίτητη προϋπόθεση όμως γι’ αυτό όπως είπε, είναι να υπάρχει η πραγματική στήριξη και η βούληση της Πολιτείας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για μη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού στην σημερινή Κυβέρνηση.

  Ο κ. Κασσελάκης στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην πόλη των Ιωαννίνων, χαρακτήρισε απογοητευτικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από το να συζητά και να διαβουλεύεται με τους πολίτες και την κοινωνία και να θέτει τα ζητήματα στη Βουλή, εκεί όμως που επικρατεί όπως ανέφερε, η αλαζονεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε με τον κ. Μπέγκα, ο κ. Κασσελάκης ενδιαφέρθηκε για ζητήματα που απασχολούν την πόλη των Ιωαννίνων και τους πολίτες της, με τον δήμαρχο να κάνει αναφορά στην ένταξη του δήμου στις 100 πόλεις της Ευρώπης, για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2030, αλλά και στις πραγματικές ανάγκες της αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλες από την εξασφάλιση της οικονομικής της αυτοτέλειας.

  «Ως αυτοδιοίκηση μας ενδιαφέρει διαχρονικά να αποκτήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια. Δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα και δεν πιστεύω ότι θα γίνει γιατί το Κράτος θέλει να έχει πάντα σχέσεις εξάρτησης με την αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση πάντως και το δικαιούται και το αξίζει, γιατί έχει δώσει και δίνει εξετάσεις καθημερινά, όπως το έκανε με την πανδημία όπου ήταν το πρώτο ανάχωμα υποστήριξης των ευάλωτων πολιτών, όπως όμως συμβαίνει και στα ζητήματα της καθημερινότητας. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, αυτό δεν αφορά μόνο τη σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες γιατί και προοδευτικές διακυβερνήσεις της χώρας δε συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην αυτοδιοίκηση»., ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

  Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν κάποια αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μ. Χρυσοστόμου, ενώ αργότερα εγκαινίασε το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο της Μελανίδη.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ