Κυριακή 23.06.2024
More

  Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

  Τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το κίνημα των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, τίμησαν σε μία λιτή τελετή η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών – Σπουδαστών Ιωαννίνων.

  Στο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων στην Ανατολή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του υπ. Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλα, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

  Νωρίτερα, τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ανατολή και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

  Τόσο στον σύντομο χαιρετισμό του, όσο και στις δηώσεις στα τοπικά μέσα, ο κ. Τσουβάλας αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του ποντιακού ελληνισμού στην πατρίδα, αλλά και στην σημασία που έχει η καθολική και διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Για την ημέρα μνήμης και την ισχυρή υποχρέωση που γεννά κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, μίλησαν ακόμη οι βουλευτές Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης, Μαρ. Κεφάλα και Μερ. Τζούφη, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ευαγ. Πήχας.

  Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεΐσογλου.

   

   

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ