Δευτέρα 20.03.2023
More

  «Ήπειρος Όλον»: Προτεραιότητα οι ανεμογέννητριες αλλά με σαφές πλάνο

  Για το ζήτημα των νέων αιολικών πάρκων που ενδέχεται να δημιουργηθούν στην Ήπειρο τοποθετείται η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον», τονίζοντας πως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πρέπει να είναι προτεραιότητα της χώρας, όχι όμως χωρίς σαφείς κανόνες.

  «Μετά από μια σειρά τοποθετήσεων, αναλύσεων και αντιδράσεων η παράταξη μας «Ήπειρος Όλον» επιθυμεί να διευκρινίσει και να τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα των ανεμογεννητριών σε περιοχές του Δήμου Μετσόβου φτάνοντας έως και την περιοχή Τζουμέρκων και σε τμήμα της Αλπικής ζώνης των κορυφογραμμών της Πίνδου.

  Θεωρούμε και ήταν προεκλογική μας θέση η προτεραιότητα της χώρας της αξιοποίησης ΑΠΕ, με συγκεκριμένο όμως θεσμικό πλαίσιο και βάσει οικονομοτεχνικών μελετών έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε απολιγνιτοποίηση αλλά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, στο φυσικό κάλλος των περιοχών μας και με παράλληλη ενημέρωση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις και ευτράπελα όπως αυτά που προκλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ε την κατασκευή του Χυτά στο Ελληνικό.

  Επιμένουμε και εμμένουμε στις βασικές μας αρχές. Η Ελλάδα, η Ήπειρος, προφανώς και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δημιουργία Αιολικών Πάρκων αλλά κάτω από ένα σχεδιασμένο business plan που δεν θα απομειώνει την αξία του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας των περιοχών αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

  Προφανώς χρειαζόμαστε Αιολικά Πάρκα και άλλες ΑΠΕ, αλλά το ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε συντεταγμένα ως χώρα σε τι βαθμό και σε ποιες περιοχές. Ισόρροπα και με ακριβή σχεδιασμό ας αποφασίσουμε για το επόμενο βήμα, στόχος είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή επάρκεια της χώρας με αντισταθμιστικά οφέλη για τους πολίτες αλλά και απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Δημητρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ