Τρίτη 16.08.2022
More

  Κ. Καμπουράκης: Στις «κόκκινες» περιοχές κάνουμε ό,τι ορίζει το υπουργείο

  Η εικόνα στα σχολεία της Περιφέρειας

  Στην κατάσταση των σχολείων που επικρατεί στους νομούς της Ηπείρου και ειδικότερα στο δήμο Αρταίων, αλλά και της Θεσπρωτίας, αναφέρθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης.

  Η κατάσταση στο νομό Ιωαννίνων είναι καλύτερη αν και έχουμε κάποια σχολικά τμήματα σε αναστολή και δυο σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή λειτουργίας.

  Εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολικών δομών που τέθηκαν σε πλήρη αναστολή πήγαν την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα να κάνουν γρήγορο έλεγχο (rapid test) προκειμένου να δουν εάν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

  Εκτός από την Πρέβεζα, όπου δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό στους άλλους νομούς καταγράφονται κρούσματα.

  Συγκεκριμένα, στην Άρτα έχουμε πέντε σχολεία της πρωτοβάθμιας που έχουν τεθεί εξ ολοκλήρου σε αναστολή ενώ σε τρία σχολεία της δευτεροβάθμιας έχουμε αναστολές τμημάτων.

  «Ο δήμος Αρταίων είναι σε επίπεδο υψηλού κινδύνου. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες και τους φόβους αλλά πρέπει να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις του υπουργείου και ό,τι προβλέπει για την λειτουργία των σχολείων. Την ίδια ώρα, στην Άρτα, έχουμε καταλήψεις σε σχολεία και οι μαθητές ζητούν να γίνουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα. Αυτό όπως καταλαβαίνουμε όλοι δεν μπορεί να γίνει με δική μας απόφαση. Σέβομαι και κατανοώ το φόβο αλλά πρέπει να πειθαρχήσουμε. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε τον προγραμματισμό» τονίζει ο κ. Καμπουράκης.

  Στη Θεσπρωτία υπάρχουν κρούσματα και ανησυχία. Εδώ, έχουμε οκτώ σχολεία με αναστολή λειτουργίας τμημάτων ενώ δύο σχολεία τελούν σε πλήρη αναστολή. «Και εδώ έχουμε μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς δεν το επιτρέπουν οι γονείς τους. Ωστόσο, ξεκαθαρίζω ότι ισχύουν όσα ανέφερα για την Άρτα. Δεν αποφασίζουμε εμείς για την τηλεκπαίδευση. Αποφασίζει το Υπουργείο».

  Την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας ζητούν με κοινή επιστολή τους οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπύρος Παππάς, καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Πέτρος Οικονομίδης, από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

  Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση και ακολουθείται ότι προβλέπεται για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε αυξημένη επιτήρηση.

  Ο κ. Καμπουράκης επανέλαβε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα και να βάζουν μάσκες όλοι ώστε να προστατεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί. «Χρειάζεται ψυχραιμία!» κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ