Παρασκευή 16.04.2021
More

  Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΠΓΝΙ, Γ. Φλούδα

  Αυξάνεται σταδιακά η πίεση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων αλλά και την ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

  Τα κρούσματα στην Ήπειρο είναι καθημερινά και αυτό προκαλεί ανησυχία στους υγειονομικούς και των δυο νοσοκομείων. Περιοχές που μέχρι πρότινος δεν είχαν κρούσματα ξαφνικά «κοκκίνισαν» και τέθηκαν σε αυξημένη επιτήρηση. Η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ζορίζει καθώς δεν έχουν όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα τις ίδιες δυνατότητες σε προσωπικό και δομές.

  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Χατζηκώστα σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, ενώ παράλληλα, οι υγειονομικοί δίνουν την δική τους μάχη για να μην μετατραπούν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου!

  Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι διοικήσεις και φυσικά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι οι αρνητές υγειονομικοί που όχι μόνο δεν εμβολιάζονται αλλά δεν τηρούν και τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Αποτέλεσμα: Πολλοί υγειονομικοί να νοσούν ή να είναι σε αυστηρή καραντίνα και εκτός υπηρεσίας εξαιτίας απερισκεψίας άλλων συναδέλφων τους που όχι μόνο δεν προστατεύουν τους ασθενείς τους αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους τους συναδέλφους τους!

  Ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας ξεκαθαρίζει ότι οι υγειονομικοί οφείλουν και πρέπει να είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν και θα δώσουν το μήνυμα σε όλους τους πολίτες.

  Στο μεταξύ, το αίτημα να υπάρχουν και άλλα σταθερά σημεία για την διενέργεια ελέγχων εξετάζεται και από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού σύμφωνα με τον κ. Φλούδα. Η ανταπόκριση του κοινού στο σταθερό σημείο του Χατζηκώστα, αποδεικνύει ότι θα έπρεπε να υπάρξουν και άλλα τέτοια σημεία που οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν γρήγορο έλεγχο.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ