Κυριακή 26.06.2022
More

  Κάλεσμα για βοήθεια στον ουκρανικό λαό

  Αναπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο δράμα που εξελίσσεται στην Ουκρανία

  Σε τρία επίπεδα κινείται η ανταπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο δράμα που εξελίσσεται στην Ουκρανία, αλλά και στο νέο προσφυγικό κύμα, που μετρά ήδη μισό εκατομμύριο πολίτες που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και πέρασαν σε ασφαλείς χώρες της Ευρώπης.

  Το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Κων. Ντακαλέτσης, ανταποκρινόμενο και στο δράμα των προσφύγων και του ουκρανικού λαού γενικότερα, και υλοποιώντας σχετική εντολή του προέδρου του, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Οι δυνατότητες που δίνονται είναι τρεις.

  Η πρώτη αφορά οικονομική στήριξη και βοήθεια μέσα από την κατάθεση χρηματικού ποσού σε λογαριασμούς στην Eurobank, με την ένδειξη όμως «Ουκρανία». Η δεύτερη αφορά στην συγκέντρωση και παροχή τροφίμων μακράς διάρκειας και η τρίτη, η συμμετοχή στον τομέα των αναζητήσεων με τον Ερυθρό Σταυρό να έχει ήδη ενεργοποιήσει το σχετικό τμήμα σε διεθνές επίπεδο.

  «Είναι μία ακόμη ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και που προφανώς χρειάζεται μία απάντηση ενεργή και δυνατή από όλον τον κόσμο. Στο μέτρο του δυνατού, ο κάθε πολίτης ας ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό που υποφέρει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντακαλέτσης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ