Πέμπτη 25.04.2024
More

    Αντιδράσεις για τις αλλαγές στη νοσηλεία ασθενών covid

    Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ για το κλείσιμο της ΜΕΛ 3 και τη διαχείριση στις κλινικές

    Σοβαρό είναι το ρήγμα που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΠΓΝΙ και ειδικότερα στην ιατρική κοινότητα, αλλά και στους εργαζόμενους, η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμώξεων στο Συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση της πανδημίας, να κλείσει η ΜΕΛ 3 και στο εξής, ασθενείς που βρίσκονται θετικοί στον ιό, να παραμένουν για νοσηλεία και διαχείριση στις Κλινικές που ήδη παρακολουθούνται και όχι στις ΜΕΛ.

    Η εισήγηση αυτή που όπως φαίνεται γίνεται αποδεκτή και εφαρμόζεται στο ΠΓΝΙ, με την εξαίρεση τριών Κλινικών και συγκεκριμένα της Αιματολογικής, της Ογκολογικής και της Καρδιολογικής Κλινικής, προκάλεσε όπως ανέφερε χθες η «Ε», τις αντιδράσεις μελών της επιστημονικής κοινότητας και των εργαζόμενων που μετέχουν στο Συντονιστικό όργανο, και εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και ευρύτερα.

    Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ, Μαργ. Κιτσανού σε χθεσινές της δηλώσεις τόνισε, ότι η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είναι πλασματική και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη σύντομα, αφού υπολογίζεται, ότι εντός των ημερών θα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. «Έρχεται αυτή η απόφαση σε μία χρονική στιγμή, που δεν μιλάμε για σοβαρή αποκλιμάκωση, παρότι οι νοσηλείες έχουν μειωθεί. Έχουμε όμως καθημερινά δεκάδες θανάτους στη χώρα και η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα από τις Απόκριες. Επομένως, σε ένα 10ήμερο, θα είμαστε και πάλι εδώ να συζητάμε για το νέο άνοιγμα της 3ης ΜΕΛ. Ευχόμαστε πραγματικά, να δικαιωθούν αυτοί που εισηγούνται και όχι εμείς, που έχουμε διαφορετική άποψη», ανέφερε η κα Κιτσανού.

    Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ εξέφρασε και τη διαφωνία της Ένωσης για την απόφαση που προβλέπει την διαχείριση περιστατικών covid, εντός των Κλινικών στις οποίες νοσηλεύεται ο ασθενής, εφόσον δε νοσεί βαριά και δε μεταδίδει τον ιό.

    «Στα ΤΕΠ εξακολουθούμε να ζούμε δύσκολες στιγμές και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Προφανώς, δε μας βρίσκει σύμφωνους και αυτή η απόφαση, γιατί μιλάμε για δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια στις Κλινικές, και αν προκύψει κρούσμα, θα πρέπει ο ένας να μείνει με τον ασθενή που είναι θετικός και ο δεύτερος να φροντίζει όλη την υπόλοιπη Κλινική. Είναι απολύτως εύλογες και οι διαμαρτυρίες των συνοδών των ασθενών, που λόγω της κατάστασης δεν επιτρέπεται να βρίσκονται, όπως και παλιότερα στους θαλάμους, γιατί δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική φροντίδα στους ασθενείς», ανέφερε η κα Κιτσανού.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ