Σάββατο 16.10.2021
More

  Καλπάκι: Οδηγός Ι.Χ. μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

  Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων

  Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων ημεδαπός οδηγός αυτοκινήτου για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

  Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

  Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο  που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις αλλοδαπούς, δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της καθώς και δύο άνδρες, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη xώρα.

  Από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen, ενώ στον συλληφθέντα και στους τέσσερις αλλοδαπούς επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της μεταφοράς των μη νόμιμων αλλοδαπών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ