Πέμπτη 30.06.2022
More

  Καλύπτεται το ένα τρίτο των πραγματικών αναγκών

  Με την επιδότηση και τις νέες θέσεις ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

  Με το ποσό του ενός εκ. ευρώ περίπου χρηματοδοτείται εκτάκτως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το υπ. Παιδείας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και για την κάλυψη των δαπανών ασφάλειας και προστασίας, κάτι που γίνεται σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.

  Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο την Πέμπτη, εκτός των χρημάτων, που συνολικά φτάνουν τα 20 εκ. ευρώ για όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, κατανέμονται και 400 θέσεις μελών ΔΕΠ, εκ των οποίων 17 αναλογούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  Ο Τρ. Αλμπάνης

  Σε δηλώσεις του στο ITV, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε ωστόσο, ότι και τα χρήματα, αλλά και οι 17 θέσεις μελών ΔΕΠ επί της ουσίας καλύπτουν το ένα τρίτο των πραγματικών αναγκών του Πανεπιστημίου. Αναφορικά μετ την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, ο κ. Αλμπάνης υποστήριξε, ότι το Πανεπιστήμιο δε μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος που έχει απέναντι στη ΔΕΗ, λόγω του συνεχώς μειούμενου προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα το ενεργειακό κόστος ανεβαίνει συνεχώς. Επίσης όμως, στο θέμα της κατανομής των μελών ΔΕΠ υποστήριξε, ότι οι 17 θέσεις δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες που είναι τριπλάσιες και έτσι το Πανεπιστήμιο θα υποχρεωθεί να καταφύγει στη λύση των πανεπιστημιακών υποτρόφων, χρησιμοποιώντας τα ταμειακά του διαθέσιμα.

  «Το υπουργείο Παιδείας όφειλε από τον Ιανουάριο του 2021 να έχει κατανείμει 25 θέσεις μελών ΔΕΠ, σε πλήρωση των 25 κενών θέσεων, που συνταξιοδοτήθηκαν τον Αύγουστο του 2020 και άλλων 30 συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν εντός του 2021.

  Είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη λύση των πανεπιστημιακών υποτρόφων, με τις δαπάνες να καλύπτονται από τα ελάχιστα αποθεματικά του Πανεπιστημίου, όμως αυτή η κατάσταση είναι ένα συνεχές αδιέξοδο για όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ