Κυριακή 04.12.2022
More

  Κίνηση μεγάλης απήχησης η ανεξαρτητοποίηση του Φ. Τσουμάνη

  Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» επισημοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φιλ. Τσουμάνης.

  Μία παραίτηση που έπειτα από τη συνεδρίαση της Γραμματείας και όσα εκεί διατυπώθηκαν, στις 3 Δεκεμβρίου, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, σίγουρα όμως, η πολιτική απόφαση του κ. Τσουμάνη να δηλώνει στο εξής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, έχει μεγάλη απήχηση στο εσωτερικό της παράταξης που μέχρι τον Αύγουστο ασκούσε τη διοίκηση του δήμου.

  Η επιστολή

  Στην ολιγόλογη επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου, ο κ. Τσουμάνης, περιορίζεται απλώς να δηλώσει, ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση και καθόλου αβασάνιστη.

  «Πιστεύω όμως ότι πρέπει να μας οδηγούν η συνείδησή μας, οι αρχές και οι αξίες  μας. Η απόφασή μου είναι να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Δημοτική Ομάδα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Θα παραμείνω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να συνδράμω με ευγενή κίνητρα στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, αποκλειστικά προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Στη Γραμματεία

  Στις αρχές Δεκεμβρίου, συνεκλήθη η Γραμματεία της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», με τον κ. Τσουμάνη να έχει αποστείλει πέντε ημέρες νωρίτερα σε όλα τα μέλη της ένα κείμενο με σκέψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες και διαφοροποιήσεις του σε σχέση με τα πεπραγμένα της παράταξης από τις εκλογές του Μαΐου και έπειτα.

  «Ήταν ένα κείμενο για προβληματισμό και πολιτικό διάλογο στη συνεδρίαση της Γραμματείας, με σκοπό να βελτιώσουμε τις συλλογικές λειτουργίες και την παρουσία της παράταξης στα δρώμενα του Δήμου. Να βρεθεί ένας κοινός τόπος για το μέλλον της παράταξης και για την αντιπολιτευτική μας τακτική», δηλώνει ο κ. Τσουμάνης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες το πρωί.

  Η συνέχεια όμως της τελικής επιστολής που έφτασε σε όλα τα μέλη τα Γραμματείας είναι πιο ενδιαφέρουσα, καθώς σε αυτήν, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσουμάνης, ο επικεφαλής Θ. Μπέγκας προσπάθησε να υποστηρίξει τα πεπραγμένα του, ενώ και τα μέλη της Γραμματείας, στήριξαν απλώς τις απόψεις του επικεφαλής.

  Η κριτική του κ. Τσουμάνη έγινε επί συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων της παράταξης και ενεργειών, που είτε έγιναν είτε δεν έγιναν, ενώ είχε συμφωνηθεί.

  «Δεν είναι δυνατόν να μη θυμάται ο επικεφαλής ότι στην Ολομέλεια του Ιουνίου είχε δεσμευτεί ότι το θέμα των συνεργασιών και των εκπροσωπήσεων της παράταξης στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα τα έφερνε στην Ολομέλεια της παράταξης.

  Δεν είναι δυνατόν για την ένταξη των led στο ΕΣΠΑ να παίρνω την απάντηση ότι δεν είχε βγει πρόσκληση, όταν είναι γνωστό ότι η πρόσκληση 81 του 2019 της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αναρτημένη στο διαύγεια από τις 18 Ιουλίου. Γιατί αυτά τα ψέματα;

  Δε μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι η απάντηση που πήρα για το θέμα που προέκυψε με την ένσταση της κας Γιώτη, είναι ότι μου έγινε έμμονη ιδέα. Το θεωρώ άκρως προσβλητικό προς το πρόσωπό μου και απίστευτο ως απάντηση», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τσουμάνης, που καταλήγει, πως είναι εμφανές, ότι υπάρχει διαφορά αντιλήψεων και διάσταση πολιτικών απόψεων.

  «Είναι εμφανές ότι υπάρχει διαφορά αντιλήψεων και διάσταση πολιτικών απόψεων. Υπάρχει διαφορετική άποψη και δεν υπάρχει κοινός τόπος στον τρόπο άσκησης της αντιπολίτευσης από τη Δημοτική μας Ομάδα», καταλήγει στην επιστολή του.

  Καμία αντίδραση

  Από την «Ενότητα Πολιτών» και τον Θ. Μπέγκα μέχρι αργά χθες το απόγευμα, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, ωστόσο είναι προφανές, ότι και στην παράταξη, αλλά και γενικότερα, υπάρχει ενδιαφέρον για τα μετέπειτα στάση του κ. Τσουμάνη στο δημοτικό συμβούλιο, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση με τη δημοτική αρχή, ώστε να ενταχθεί στους κόλπους της. Το βέβαιο είναι, ότι η «Ενότητα Πολιτών» μετρά την απώλεια ενός κορυφαίου στελέχους της, με θητεία οκταετίας ως δημοτικός σύμβουλος και με αναγνωρισμένο το έργο του στη σύσταση, τη συγκρότηση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΟΚΠΑΠΑ, όπως όμως και ότι η στάση του κ. Τσουμάνη στο εξής, στις συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου, αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ό,τι μέχρι χθες, γιατί διαμορφώνει νέες ισορροπίες στα έδρανα του Σώματος.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ