Τρίτη 18.06.2024
More

  Κινητοποίηση των συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ

  Ζητούν να μην χάσουν την δουλειά τους

  Να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους και να μην χάσουν τις εργασίες τους ήταν το μοναδικό αίτημα στην κινητοποίηση που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

  Εκτός από “άδικο και ταπεινωτικό” , όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, εάν φύγουν δεν θα μπορέσει να δουλέψει το νοσοκομείο καθώς 225 σε καθαριότητα και εστίαση αλλά και πάνω από 160 άτομα επικουρικοί βλέπουν …την πόρτα της εξόδου.

  Η κα. Ελένη Γκόγκου και ο κ. Αλέξανδρος Μάρκου εκ μέρους των συμβασιούχων ζήτησαν να μείνουν στις εργασίες τους λέγοντας ότι έβγαλαν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και τώρα τους οδηγούν στην έξοδο για να πάρει την θέση τους εργολάβος.

  Η κα Γκόγκου υποστήριξε ότι ήδη έχει συνταχθεί η οικονομοτεχνικη μελέτη και έχει δοθεί έγκριση για την ανάληψη των καθηκόντων που μέχρι σήμερα έχουν οι συμβασιούχοι ” κάναμε την δουλειά μας και πολλοί από εμάς έχουμε χρόνια στα νοσοκομεία. Τώρα, μας λένε ότι τελειώνει ο χρόνος της σύμβασης. Εμείς ζητάμε να μείνουμε και να συνεχίσουμε στην εργασία μας” ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Ο κ. Μάρκου είπε ότι «δεν φτάνουν τα μεγάλα λόγια…» και αναρωτήθηκε δημόσια γιατί τους διώχνουν αφού κάνουν καλά την δουλειά τους και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα σε όλη την διάρκεια της πανδημίας που δεν έχει τελειώσει. «Μας διώχνουν και έπειτα θα έρθει ο εργολάβος και θα πει ότι χρειάζεται κόσμο για να στελεχώσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου στις οποίες και εργαζόμαστε..»

  Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συνεδριάσει το Δ.Σ του ΠΓΝΙ προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα «Με την απόφαση για κατάθεση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης από την διοίκηση του ΠΓΝΙ για την κήρυξη διαγωνισμού, ακόμη μια φορά τα λόγια συμπάθειας και στήριξης προς τους συμβασιούχους ήταν «κούφια λόγια», αφού περπατάνε στην πράξη την εισβολή των ιδιωτων στα δημόσια νοσοκομεία με συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στην δημόσια υγεία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την επιτροπή αγώνα συμβασιούχων.

  Στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΓΝΙ το ΕΚΙ αλλά και ο Γιώργος Πρέντζας από το ΠΑΜΕ Υγείας που ζήτησαν την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ