Πέμπτη 30.03.2023
More

  ΚΚΕ – Στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών

  Στήριξη της εργασίας και της κοινωνίας ζητά το ΚΚΕ Ιωαννίνων μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

  «Η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές αντί να κάνουν τους ντετέκτιβ για να βρουν τον «ασθενή μηδέν» σε κάθε νομό και κάθε δήμο, τη μία κατηγορώντας τη νεολαία, την άλλη κατηγορώντας τους αλλοδαπούς εργάτες και πάντα στοχεύοντας στην «ατομική ευθύνη», να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί σε καιρό πανδημίας και να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα: Τι τους εμποδίζει επιτέλους να κάνουν εδώ και τώρα γενναίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΦΥ, κοκ);» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

  «Το lock down δεν είναι μονόδρομος, είναι επιλογή της αστικής τάξης της χώρας, για να μη «χρεωθεί» με τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για να μη «χρεωθεί» τους ελέγχους σε χώρους συνωστισμού, χώρους δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ, για να μη «χρεωθούν» οι καπιταλιστές τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων τους», προσθέτει μεταξύ άλλων.

  Στα αιτήματα που θέτει είναι:
  «Τακτική απολύμανση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, τακτικοί έλεγχοι για την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.
  • Μαζικά περιοδικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό σε μόνιμους και εργολαβικούς, έλληνες και μετανάστες. Μαζικά τεστ σε μαθητές και στις οικογένειες τους με ευθύνη του κράτους.

  •Πλήρης εξασφάλιση του εισοδήματος των εργατών που μένουν σπίτι καραντίνα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιπλέον ενίσχυση και κάλυψη υγειονομικών εξόδων για όσους νοσηλεύονται, για τις οικογένειες τους.
  • Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού σε ευπαθείς και συγγενείς ευπαθών ομάδων, σε γονείς παιδιών που δεν πάνε σχολείο.

  • Με κρατική ευθύνη να δοθούν αποζημιώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Τώρα θέσπιση του αφορολόγητου, καμία σκέψη για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • Καμία σκέψη για να μετακυλιστεί το οποιοδήποτε κόστος της κάθε επιχείρησης σε μικρομεσαίους παραγωγούς (πτηνοτρόφους- κτηνοτρόφους). Άμεση εξασφάλιση του εισοδήματος αυτών»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ