Παρασκευή 04.12.2020
More

  Προβληματισμός για τη στάση του ΕΟΔΥ

  Απαντώντας και στην κριτική, αλλά και στις παρατηρήσεις και επισημάνσεις της αντιπολίτευσης και ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για την πανδημία, ο κ. Ελισάφ, διευκρίνισε, ότι σε κανένα σημείο της πανδημίας δεν στοχοποίησε κάποια πληθυσμιακή ομάδα, ούτε κάποια επιχείρηση. Επισήμανε προβλήματα που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται συνεχώς και συντελούν στην αύξηση των κρουσμάτων.

  «Δεν είναι ο δήμος υπεύθυνος, ούτε έχει δικαιοδοσία να ελέγξει τις βιομηχανίες για την τήρηση ή μη των μέτρων», ανέφερε ο δήμαρχος.

  Για να απαντήσει τέλος και σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά πριν από 10 ημέρες.
  «Έγινε παρουσίαση της κατάστασης, εξηγήθηκε ο πολυπαραγοντικός δείκτης που αξιολογείται από τους επιδημιολόγους. Δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο περιφερειάρχης σε τόσο σοβαρά θέματα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την επιστημονική επιτροπή χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση. Συζητήσαμε για τις ανάγκες των νοσοκομείων όπως και την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Αυτό που επισημάνθηκε είναι η ανάγκη της τήρησης των μέτρων», ανέφερε.

  Τέλος, ο κ. Ελισάφ για μία ακόμη φορά αναγνώρισε το πρόβλημα ολοκληρωμένης ενημέρωσης της κοινής γνώμης από τον ΕΟΔΥ που παρέχει τα στοιχεία. «Η επιλογή που έχει γίνει βγάζει την τοπική κοινωνία απ’ έξω. Επισημάνθηκε σε όλους τους αρμόδιους», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

  Καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται την παραχώρηση οποιουδήποτε στοιχείου σχετικού με τις νοσηλείες ή την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την πανδημία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.