Παρασκευή 30.07.2021
More

  Προβληματισμός για τη στάση του ΕΟΔΥ

  Απαντώντας και στην κριτική, αλλά και στις παρατηρήσεις και επισημάνσεις της αντιπολίτευσης και ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για την πανδημία, ο κ. Ελισάφ, διευκρίνισε, ότι σε κανένα σημείο της πανδημίας δεν στοχοποίησε κάποια πληθυσμιακή ομάδα, ούτε κάποια επιχείρηση. Επισήμανε προβλήματα που διαπιστώθηκαν και διαπιστώνονται συνεχώς και συντελούν στην αύξηση των κρουσμάτων.

  «Δεν είναι ο δήμος υπεύθυνος, ούτε έχει δικαιοδοσία να ελέγξει τις βιομηχανίες για την τήρηση ή μη των μέτρων», ανέφερε ο δήμαρχος.

  Για να απαντήσει τέλος και σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά πριν από 10 ημέρες.
  «Έγινε παρουσίαση της κατάστασης, εξηγήθηκε ο πολυπαραγοντικός δείκτης που αξιολογείται από τους επιδημιολόγους. Δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο περιφερειάρχης σε τόσο σοβαρά θέματα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την επιστημονική επιτροπή χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση. Συζητήσαμε για τις ανάγκες των νοσοκομείων όπως και την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Αυτό που επισημάνθηκε είναι η ανάγκη της τήρησης των μέτρων», ανέφερε.

  Τέλος, ο κ. Ελισάφ για μία ακόμη φορά αναγνώρισε το πρόβλημα ολοκληρωμένης ενημέρωσης της κοινής γνώμης από τον ΕΟΔΥ που παρέχει τα στοιχεία. «Η επιλογή που έχει γίνει βγάζει την τοπική κοινωνία απ’ έξω. Επισημάνθηκε σε όλους τους αρμόδιους», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

  Καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται την παραχώρηση οποιουδήποτε στοιχείου σχετικού με τις νοσηλείες ή την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την πανδημία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ