Σάββατο 27.11.2021
More

  Κλειστό μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου το δημοτικό Πεδινής

  Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής της Ηπείρου μίλησε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης

  Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καμπουράκη το σχολείο της Πεδινής είναι σε αναστολή λειτουργίας έως τις 21 Φεβρουαρίου. Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε αναγκαία καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν δύο μαθητές θετικοί στον COVID 19 και ένας εκπαιδευτικός. Την ίδια ώρα οι έλεγχοι είναι αυξημένοι και το ίδιο και τα αντανακλαστικά των διευθύνσεων, ενώ σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι διενεργούνται δωρεάν rapid test στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

  Σε αναστολή λειτουργίας εχει τεθεί ένα τμήμα σε ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα, ενώ είναι υπό εξέταση η αναστολη λειτουργίας σε νηπιαγωγείο καθώς επανεξετάζεται θετικό κρούσμα.

  Έκκληση για τήρηση των μέτρων

  Ο κ. Καμπουράκης έκανε έκκληση να τηρούν όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα μέτρα για να παραμείνουμε σε αυτό το καλό επίπεδο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

  Ο περιφερειακός διευθυντής τη Δευτέρα έκανε περιοδεία σε σχολεία στην περιοχή της Φιλιππιάδας και διαπίστωσε, όπως είπε, ότι όλα τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα από την πλευρά των μαθητών: «Να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να μείνουν τα σχολεία μας ανοικτά καθώς σε άλλες περιοχές της χώρας η κατάσταση δεν είναι καλή» κατέληξε.

  Τηλεδιάσκεψη για τα παιδιά ευπαθών ομάδων

  Το πρωί της Δευτέρας έγινε τηλεδιάσκεψη με την γενική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας.

  Το θέμα που τέθηκε αποκλειστικά στην διάρκεια της σύσκεψης αφορά σε περιπτώσεις όπου στην οικογένεια υπάρχουν ευπαθή άτομα- γονείς ή κηδεμόνες, και για αυτό το λόγο δεν συμμετέχουν τα παιδιά στην δια ζώσης εκπαίδευση. Ουσιαστικά, τα παιδιά για να μην μεταφέρουν ιούς στα ευπαθή μέλη της οικογένειάς τους παραμένουν στο σπίτι και θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση των παιδιών αυτών μέσα από την τηλεκπαίδευση.

  Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ώστε να κάνουν γρήγορες κινήσεις στην καταγραφή αυτών των περιπτώσεων και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

  Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη στην περιοχή μας δεν υπάρχουν, ευτυχώς, πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε τα παιδιά γρήγορα να ενταχτούν στην τηλεκπαίδευση των διαπεριφερειακών σχολείων. «Ο γονέας ή ο κηδεμόνας με τον κλειστό ιατρικό φάκελο του θα πάει στο σχολείο. Εκεί, θα μαζευτούν τα στοιχεία και θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας. Θα περάσουν από επιτροπή και στην συνέχει εφόσον πληρούνται οι όροι τα παιδιά θα ενταχτούν στα διαπεριφερειακα σχολεία. Ένα τέτοιο σχολείο λειτουργεί και για την περιοχη μας» διαβεβαίωσε ο κ. Καμπουράκης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ