Παρασκευή 04.12.2020
More

  Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στα Δολιανά

  Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά

  Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, στην οποία διαμένουν σήμερα 140 άτομα, οικογένειες, στη συντριπτική τους πλειονότητα από τη Συρία, θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει rapid tests στους διαμένοντες και στους εργαζόμενους στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.

  Μέχρι στιγμής η κατάσταση και στη δομή, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Πωγωνίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κων. Καψάλη εξελίσσεται ομαλά, αφού δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι και ο δήμος και οι πολίτες δεν ανησυχούν. Αντιθέτως, όπως τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου είναι καθολική απαίτηση και ανάγκη τα τεστ αυτά να μη γίνουν μόνο στη δομή των Δολιανών, αλλά και ευρύτερα για τους πολίτες σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν.

  «Το ότι δεν έχουμε μέχρι σήμερα κάποιο περιστατικό δε σημαίνει, ότι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Και εμείς, αλλά και οι πολίτες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα να απευθυνθούν σε κάποιο νοσοκομείο στα Γιάννενα, θέλουμε να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή, ώστε αν χρειαστεί να δράσουμε αναλόγως», ανέφερε οκ. Καψάλης.

  Στο δημαρχείο

  Στο δημαρχείο Πωγωνίου τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για την προσέλευση και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Καψάλης δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις με ελάχιστους πολίτες, που αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας ή στην καταγραφή των στοιχείων τους. «Για κάποιους ίσως είναι ενοχλητική η χρήση της μάσκας, η θερμομέτρηση ή η καταγραφή των στοιχείων τους, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι στη συγκυρία που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε στο μέτρο του δυνατού την υγεία των εργαζόμενων του δήμου και τη λειτουργία των υπηρεσιών του δημαρχείου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.