Τετάρτη 22.09.2021
More

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Η επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης από ιδιοκτήτες μονοκατοικιών, αλλά και από ολόκληρες πολυκατοικίες που από το 2012 και έπειτα, στα πρώτα χρόνια της κρίσης, επιχείρησαν να απεξαρτηθούν από το καλοριφέρ, λόγω κόστους, χαρακτηρίζει την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου.

  Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που συναντούν εδώ και έναν περίπου μήνα από όταν ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης σε λέβητες και καυστήρες, τα μέλη του Συνδέσμου Συντηρητών Εγκαταστατών Καυστήρων Ηπείρου – Κέρκυρας, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημ. Φάφας.

  Ακριβής εικόνα αναφορικά με το ποσοστό εκείνων που επιστρέφουν στην αποδεδειγμένα καλύτερη και αποδοτική λύση θέρμανσης, δεν υπάρχουν ακόμη, όμως η γενική εικόνα, όπως είπε, είναι, ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους των τελευταίων ετών τουλάχιστον, στη μορφή της θέρμανσης που χρησιμοποιούν οι πολίτες.

  «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο μας, για την κίνηση το χειμώνα με τη δουλειά να έχει ήδη αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό, αφού πολλοί ιδιοκτήτες επιστρέφουν στο πετρέλαιο, λόγω της χαμηλής τιμής και των επιδομάτων που θα δοθούν στα νοικοκυριά. Ελπίζουμε βέβαια να συνεχιστεί αυτό, γιατί θα έχει και θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα, ειδικά στην πόλη μας, όπου τους χειμερινούς μήνες έχουμε τεράστιο ζήτημα με την αιθαλομίχλη», ανέφερε αρχικά.

  Περίσσευμα δουλειάς, έλλειμμα τεχνιτών

  Η περίοδος που διανύουμε στην αρχή του χειμώνα παρότι οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές και στην περιοχή, σε συνδυασμό με την υλοποίηση προγραμμάτων ανακαίνισης των κατοικιών, όπως το «Εξοικονομώ», που μπαίνει πλέον στη νέα του μορφή από τον επόμενο μήνα έχουν επιδράσει θετικά στη δουλειά των τεχνιτών του κλάδου. Το πρόβλημα ωστόσο που εντοπίζεται σύμφωνα με τον κ. Φάφα είναι πως αφενός δεν υπάρχει ικανός αριθμός τεχνιτών, με πτυχίο και πιστοποίηση, ώστε να απασχοληθούν νόμιμα και αφετέρου, ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, καταφεύγει στην επιλογή μη πιστοποιημένων συντηρητών για τις απαραίτητες εργασίες, με αποτέλεσμα να ανθεί η παραοικονομία και στον δικό τους κλάδο.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ