Παρασκευή 04.12.2020
More

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Η επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης από ιδιοκτήτες μονοκατοικιών, αλλά και από ολόκληρες πολυκατοικίες που από το 2012 και έπειτα, στα πρώτα χρόνια της κρίσης, επιχείρησαν να απεξαρτηθούν από το καλοριφέρ, λόγω κόστους, χαρακτηρίζει την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου.

  Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που συναντούν εδώ και έναν περίπου μήνα από όταν ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης σε λέβητες και καυστήρες, τα μέλη του Συνδέσμου Συντηρητών Εγκαταστατών Καυστήρων Ηπείρου – Κέρκυρας, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημ. Φάφας.

  Ακριβής εικόνα αναφορικά με το ποσοστό εκείνων που επιστρέφουν στην αποδεδειγμένα καλύτερη και αποδοτική λύση θέρμανσης, δεν υπάρχουν ακόμη, όμως η γενική εικόνα, όπως είπε, είναι, ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους των τελευταίων ετών τουλάχιστον, στη μορφή της θέρμανσης που χρησιμοποιούν οι πολίτες.

  «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο μας, για την κίνηση το χειμώνα με τη δουλειά να έχει ήδη αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό, αφού πολλοί ιδιοκτήτες επιστρέφουν στο πετρέλαιο, λόγω της χαμηλής τιμής και των επιδομάτων που θα δοθούν στα νοικοκυριά. Ελπίζουμε βέβαια να συνεχιστεί αυτό, γιατί θα έχει και θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα, ειδικά στην πόλη μας, όπου τους χειμερινούς μήνες έχουμε τεράστιο ζήτημα με την αιθαλομίχλη», ανέφερε αρχικά.

  Περίσσευμα δουλειάς, έλλειμμα τεχνιτών

  Η περίοδος που διανύουμε στην αρχή του χειμώνα παρότι οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές και στην περιοχή, σε συνδυασμό με την υλοποίηση προγραμμάτων ανακαίνισης των κατοικιών, όπως το «Εξοικονομώ», που μπαίνει πλέον στη νέα του μορφή από τον επόμενο μήνα έχουν επιδράσει θετικά στη δουλειά των τεχνιτών του κλάδου. Το πρόβλημα ωστόσο που εντοπίζεται σύμφωνα με τον κ. Φάφα είναι πως αφενός δεν υπάρχει ικανός αριθμός τεχνιτών, με πτυχίο και πιστοποίηση, ώστε να απασχοληθούν νόμιμα και αφετέρου, ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, καταφεύγει στην επιλογή μη πιστοποιημένων συντηρητών για τις απαραίτητες εργασίες, με αποτέλεσμα να ανθεί η παραοικονομία και στον δικό τους κλάδο.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.