Παρασκευή 04.12.2020
More

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Τη νομοθετική ρύθμιση που σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να κατατεθεί και μάλιστα άμεσα από τα συναρμόδια υπουργεία ζητούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσόξυλων, αντιμετωπίζοντας την αυστηρότητα της επιβολής μίας Δασικής Αστυνομικής Διάταξης, που όπως ισχυρίζονται, εφαρμόζεται μόνο από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

  Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ΔΑΔ, ο πωλητής καυσόξυλων σε ιδιώτη οφείλει εκτός από τα φορολογικά παραστατικά στοιχεία, να κόψει και μία τριπλότυπη απόδειξη, το ένα μέρος της οποίας κρατά ο ίδιος, το δεύτερο ο αγοραστής και το τρίτο υποβάλλεται στο Δασαρχείο. Έτσι, ένας κάτοικος της Κόνιτσας, επιστρέφοντας από τα Γιάννενα στην Κόνιτσα, προμηθεύτηκε στο δρόμο καυσόξυλα αξίας περίπου 50 ευρώ, αλλά στον έλεγχο που έγινε στο Καλπάκι από υπαλλήλους του Δασαρχείου, αφού δεν είχε μαζί του την απόδειξη για το Δασαρχείο, βρέθηκε χωρίς αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε, μαζί με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

  Ο παθών, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, αναφέρθηκε στο περιστατικό, εκφράζοντας τη λύπη του για το συμβάν, αλλά και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται να είναι κατηγορούμενος στο δικαστήριο, για ένα αδίκημα που δεν ήξερε καν ότι υπάρχει, ενώ παράλληλα έχει μείνει και χωρίς αυτοκίνητο.

  Ο Ι. Ντασταμάνης, έμπορος καυσόξυλων σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία ΔΑΔ η οποία δεν εφαρμόζεται πουθενά αλλού στη χώρα, εκτός από το Δασαρχείο Ιωαννίνων, επικαλούμενος μάλιστα και εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος από το 2016, που ρυθμίζει επακριβώς το θέμα.

  «Εγώ ζήτησα από το Δασαρχείο να υποβληθεί σε εμένα η μήνυση και όχι στον αγοραστή, που δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αν πρέπει να έχει και μία ακόμη απόδειξη, φεύγοντας από κάποιο κατάστημα. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί, γιατί εκτός των άλλων υποκρύπτει και έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάθε ιδιώτης μπορεί να αγοράσει καυσόξυλα από ένα σούπερ μάρκετ, χωρίς να απαιτείται η συγκεκριμένη απόδειξη, ενώ αν το κάνει από τα δικά μας καταστήματα, είναι υποχρεωτικό», ανέφερε ο κ. Ντασταμάνης.

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη να επισημαίνει, ότι πρόκειται για ένα θέμα που εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.